FacebookTwitterLinkedIn

Acest profil a fost realizat de către specialiștii site-ului de recrutare BestJobs.ro.

“În ultimele șase luni, peste 300.000 de candidați și-au actualizat CV-ul pe BestJobs.ro, majoritatea (n.red- aproape 120.000 de candidați) având experiență în domeniul vânzărilor. La o analiză în profunzime aflăm că 61% dintre cei care își caută un loc de muncă în vânzări au terminat facultatea, au vârsta între 25 și 35 de ani (43%) și locuiesc în București (43%)”, se precizează într-un comunicat al site-ului de recrutare . În ceea ce privește împărțirea pe sexe, balanța înclină către femei- 56%.
 

Cerere mare- peste 70.000 de persoane este și în domeniul finanțelor.  Dintre acestea, mai mult de 50.000 au terminat facultatea, în timp ce 36% au și un master. Cei mai mulți candidați locuiesc în Bucuresti- aproape 50 % și tot atâția vorbesc limba engleză.

Locul trei este ocupat de candidații care își caută un loc de muncă în domeniul serviciilor. Din cele aproximativ 50.000 de persoane care caută un job în acest sector, doar jumătate au studii superioare.

Potrivit site-ului de recrutare, numărul candidaților care își caută un job în sănătate se apropie de 13.500 de persoane. Deși domeniul IT/Telecom a ocupat la începutul acestui an primul loc în topul celor mai ofertante domenii, numărul candidaților care își caută în acest moment un loc de muncă în acest sector este de doar 38.000.