FacebookTwitterLinkedIn

Monica Cseh creează haine în care copiii se simt confortabil, liberi în mișcare și pe care să le poarte cu plăcere în toate activitățile lor. S-a reinventat de când este mamă, iar brandul MokoFUN s-a conturat și a crescut odată cu propriul copil.

„Maternitatea m-a schimbat în moduri în care nu îmi imaginam. Pentru mine, este o călătorie vindecătoare. Este surprinzătoare, oricât de bine pregătit ai fi! Indiferent de cât de multă informație aduni înainte, de cât de multe sfaturi binevoitoare primești, tot apar situații care te duc în stări noi, pline de necunoscut, care te iau prin surprindere, pur si simplu, și răstoarnă toate credințele și valorile dobândite până atunci. Dar cheia este să învățăm să le depășim cu succes. Pentru mine, maternitatea a amplificat dorința de autocunoaștere, a scos la iveală părți despre mine pe care nu le știam, m-a făcut să conștientizez măștile pe care le port, iar toate acestea au deschis drumul către lucrul în mod constant cu mine. De când sunt mamă, am descoperit că răbdarea este o virtute. Obișnuiam să cred despre mine că sunt calmă și răbdătoare, dar nu de puține ori aceste calități mi-au fost puse la încercare. Au fost multe momente de «aha-uri» care m-au făcut să mă întreb cine sunt eu, de fapt, și care este rostul meu în viață. Iar aceste momente m-au învățat că trebuie să accept unele lucruri la mine și să mi le asum, să nu încerc să mă schimb doar pentru a fi acceptată de ceilalți.

Ideea proiectului MokoFUN – brand de hăinuțe pentru copii – a apărut în perioada concediului de creștere copil, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori printre mămici. Din dorința de a putea petrece mai mult timp alături de copilul meu și de familie, s-a înfiripat această idee a atelierului cu haine de copii. De mică visam să realizez rochii, iar visul s-a conturat în direcția hăinuțelor pentru copii. Eram foarte atentă la calitatea materialelor și a hăinuțelor pe care le cumpăram pentru fetița mea, dar oferta din piață era destul de limitată… Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Atunci am început să mă gândesc cum pot să pornesc un astfel de proiect. Iar pentru mine, vorbele pe care le-am tot auzit încă din copilărie «ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să se întâmple» au funcționat și de data aceasta. Universul, cumva, mi-a adus soluția pentru realizarea proiectului meu: finanțarea prin fonduri europene.

Ne-am dorit de la bun început să fim o opțiune pentru părinții care acordă importanță calității materialelor și compoziției hăinuțelor pe care le poartă copiii lor. Conștientizând impactul tot mai mare pe care hainele îl au asupra pielii micuților noștri, am căutat să oferim produse vestimentare realizate din fibre naturale, textile de calitate și, în special, materiale organice.
Antreprenoriatul e fain, e greu în contextul românesc și implică multă răbdare, ca și în parenting, de altfel. Presupune eforturi și sacrificii. Dar și satisfacția unui lucru construit de tine, pas cu pas, este înălțătoare.“