Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Felix Pătrășcanu, Owner FAN Courier: „Această pandemie m-a dat foarte tare peste cap”

Unul dintre cei mai apreciați antreprenori de pe piața locală de curierat, Felix Pătrășcanu, owner-ul FAN Courier, a recunoscut  într-una din emisiunile Forbes România – reINVENTAREA ROMÂNIEI că pandemia de coronavirus „l-a dat foarte tare peste cap”.
Felix-Patrascanu

Se afla într-o perioadă în care pregătise investiții masive pentru compania de curierat. Angajase o companie americană de audit ca să le ofere unele concluzii, pe baza cărora să realizeze viitoarele strategii de business. Reprezentanții acesteia ajunseseră în țară când s-a declanșat criza sanitară din cauza virusului SARS CoV2.

„Toate situațiile create de această pandemie m-au dat peste cap foarte tare. Toate informațiile pe care le primeam din media erau pesimiste, și colac peste pupăză, ne-am trezit că peste 50 de angajați ai companiei au fost infectați cu noul coronavirus. Toate aceste lucruri ne-au provocat tuturor un foarte mare disconfort”, a recunoscut Felix Pătrășcanu.

Cu toate acestea, Felix Pătrășcanu are puterea de a vedea și partea pozitivă a acestei noi situații: această pandemie a accelerat unele procese care ar fi avut loc la un moment dat, dar nu atât de rapid, iar un exemplu în acest sens este atenția mai mare acordată procesului de digitalizare și tot ceea ce înseamnă mediul online.

Întrebat cum a reușit să se relaxeze în această perioadă aglomerată și lipsită de predictibilitate, Felix Pătrășcanu a explicat că a ales să facă câteva drumeții: „ca să iau o mică pauză de la toată nebunia asta, mai ales că devenisem un pic ursuz și în discuțiile de acasă, cu soția și cu asociații, mi-am făcut un traseu prin zonele noastre montane și am urcat pe munte ca un nebun. Și, vreau să repet experiența și în luna septembrie, mi-am propus să urc pe Moldoveanu”.

În ceea ce privește pasiunile owner-ului FAN Courier, nu este nimic secret că acesta are ca hobby-uri – mașinile. O pasiune insuflată de către unul dintre profesorii săi din liceu. „O pasiune este ceva ce are puterea de a-ți clăti mintea și sufletul. Hobby-ul meu pentru mașini e vechi și se datorează unui profesor din liceu. Dânsul mi-a insuflat dragostea asta față de mașini, asta în condițiile în care eu nu știam unde se află un carburator la o Dacie. Și, iată că această pasiune se reflectă în prezent și în activitatea mea profesională – îmi place că lucrez în logistică, unde sunt proprietarul a câtorva mii de vehicule”.

Astfel, în anul 2014 după ce a „așezat” activitatea companiei pe un făgaș așteptat a decis să-și achiziționeze o mașină de epocă. „După o discuție cu soția, am decis să cumpărăm un Ford Mustang din 1965. Este cu un an mai mare ca mine și îl iubesc foarte tare”.

Mai mult, la începutul pandemiei, Felix Pătrășcanu a achiziționat și o mașină englezească, un Morgan. „Arată superb, este o bijuterie de mașină, dar care se conduce execrabil. Eu îi spun deseori că e un palton englezesc de proastă calitate în care petele de ulei nu lipsesc niciodată de sub mașină. Este foarte inconfortabil. Dar probabil că acesta este un lucru care place foarte mult tuturor proprietarilor”.

De curând, Felix Pătrășacanu face parte din Asociația Morgan Club România, organizație formată din proprietarii de mașini Morgan. Născut în Panciu, zona recunoscută din punct de vedere viniviticol, fondatorul FAN Courier se mândrește și cu faptul că îi place să colecționeze multe tipuri de vinuri și coniac. „Am o colecție destul de mare de câteva sute de sticle de vin și câteva zeci de coniac de foarte bună calitate. Și urmăresc cu foarte mare interes ce game mai scot pe piață producătorii din  această industrie”, a conchis Felix Pătrășcanu în cadrul emisiunii reINVENTAREA României.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii