Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Felix Pătrășcanu (Managing Partner FAN Courier) la Forbes reINVENT SUMMIT 2020: “Libertatea se leagă de responsabilitate”

Felix Pătrășcanu, Managing Partner FAN Courier, a prezentat conceptul de libertate în antreprenoriat, în cadrul ediției online a Forbes reINVENT SUMMIT 2020.
Felix Patrascanu

Forbes reINVENT SUMMIT reunește cei mai reprezentativi lideri de business din România pentru a discuta despre strategiile lor de a face față contextului actual.

Iată cele mai importante declarații ale omului de afaceri:

 

“Un șut bine plasat, la un moment dat, duce câteodată în locuri nebănuite.

Orice ține de antreprenoriat este extrem de plăcut, dar aș lega această libertate de responsabilitate. Libertatea, în opinia mea, și credeți-mă că studiez din ce în ce mai mult aceasta instituție a libertății pentru că e foarte importantă, nu înseamnă lene. Libertatea se leagă de responsabilitate. Dacă nu îți asumi, altcineva o va face pentru tine și o să devii sclav.

Oricât de liberi putem fi vreodată, nu ne mai aparținem, mai ales noi că antreprenori care avem în spate o mulțime de oameni și viitorul acelor oameni ține de deciziile pe care le luăm; trebuie să te gândești la cei din jurul tău.

Ai putea spune că ești liber în momentul în care faci foarte mulți bani și poți să mergi să cumperi ce vrei tu și poți să delegi altor terți dreptul de a crea. Eu înțeleg libertatea asta, nu neapărat prin faptul de a avea ce vreau, ci în momentul respectiv mă gândesc dacă am eu posibilitatea de a crea. Pentru că, dacă dau terților să creeze, îmi pierd libertatea asta.

Libertatea pentru mine înseamnă responsabilitatea de a face lucruri pentru tine. Libertatea antreprenorilor înseamnă foarte multă responsabilitate. Libertatea și responsabilitatea sunt lucruri pe care nu le poți separa.

Împreună cu niște oameni excepționali, încercăm un nou proiect pentru România. Mi-am oferit libertatea, eu, Felix Pătrășcanu, în Black Friday, să plec, și împreună cu oamenii respectivi, de a face România o lume mai bună.

V-aș recomanda să citiți foarte multe lucruri, pentru că libertatea nu înseamnă să faci doar ce vrei, ci să faci lucruri responsabile.

Hai să căutăm optimistul, pentru că a fi antreprenor înseamnă să fii optimist.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii