Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Felix Pătrăşcanu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Felix Pătrăşcanu Avere: 11-12 milioane de euro Varsta: 45 de ani Resedinta: Bucureşti Domeniu/Companie: Curierat rapid

La începutul anilor ’90, Felix Pătrăşcanu conducea operaţiunile companiei de curierat Cargus, una dintre primele firme de profil înfiinţate la nivel local. O livrare greşită care a condus firma la pierderea unui contract important l-a costat funcţia pe care o deţinea în cadrul companiei – întâmplarea se petrecea pe la finalul lui 1997. Nu a durat mult şi avocatul (de profesie) s-a alăturat celor doi fraţi Mihai (Adrian şi Neculai) – acţionarii majoritari ai Fan Courier şi prieteni vechi de-ai lui Felix – într-o nouă firmă de curierat, care a ajuns în scurt timp să rivalizeze cu Cargus. De altfel, numele companiei conţine iniţialele celor trei prieteni: F(elix) A(drian)N(eculai). Totuşi, începutul nu a fost unul prea bun. Timp de o lună de zile firma nu a avut niciun client.

Prima comandă a venit telefonic la începutul lunii ianuarie 1998 de la o firmă care comercializa material dentar. Felix Pătrăşcanu a înrămat prima factură, pe care a păstrat-o pe un perete al biroului său.În prezent, Fan Courier este liderul pieţei de curierat din România. Compania a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de aproximativ 44 de milioane de euro, un plus de aproape 5 milioane de euro comparativ cu încasările din urmă cu doi ani, şi estimează o majorare cu până la 15%, în acest an. În primele şapte luni ale acestui an, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 29 de milioane de euro.

Recent, Fan Courier a investit un milion de euro într-o bandă de sortare a plicurilor cu o capacitate de 8.000 de plicuri pe oră, aceasta fiind a doua investiţie majoră a companiei în ultimul an – după banda de sortare a coletelor.Potrivit reprezentanţilor companiei, această investiţie va creşte cu circa 50% nivelulde productivitate pe segmentul sortării şi transportului plicurilor. În urma creşterii gradului de automatizare a activităţii de sortare plicuri, personalul excedentar a fost redistribuit la celelalte puncte de lucru pe care Fan Courier le are în Bucureşti: Pipera, Sema Park şi Apărătorii Patriei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii