Cautare
, Contributor

Redactor

Industrie |
|

Federal-Mogul plănuiește separarea celor două divizii, în furnizori independenți

Federal-Mogul Holdings Corporation, furnizorul global de produse și servicii pentru producătorii și reparatorii de vehicule, a anunțat intenția de a separa cele două divizii, Powertrain și Motorparts, în companii independente.
fabrică

Prin această divizare, conducerea Federal-Mogul țintește intensificarea accesului la sume importante de capital pentru divizia Motorparts care are ca activitate vânzarea și distribuirea de produse de frână și direcție-suspensie, pe piața de aftermarket și a producătorilor Original Equipment (OE).

Decizia vine ca urmare atingerii stadiului de maturitate al diviziilor, după ce în 2012, acestea au avut, separat, cifre de afaceri de peste 3 miliarde de dolari. Dacă planurile se vor materializa, divizia Federal-Mogul Motorparts va fi împărțită între acționarii corporației.

,,Segmentul de activitate Federal-Mogul Powertrain va beneficia de mai multă atenţie din partea managementului şi de o alocare a resurselor mai bine aliniată cu priorităţile sale strategice. După separare, ambele segmente de activitate vor fi echilibrate pentru a dobândi succes pe cont propriu”, a precizat Carl Icahn, Preşedinte al Consiliului de administraţie Federal-Mogul Holdings Corporation.

În luna iulie a acestui an, Federal Mogul Corporation a achiziționat, pentru aproximativ 155 de milioane de dolari, o divizie a companiei germane Honeywell Friction Materials, care avea două puncte de producție, în China și România. Achiziția a inclus și fabrica din Ploiești care se întinde pe o suprafață de 70.000 mp dintre care numai 14.000 sunt, propriu-zis, utilizați pentru producție.

Investiția în cele două linii de producție de la Ploiești, potrivit declarațiilor lui Neville Rudd, Vicepreședinte Global Manufacturing al Federal-Mogul, s-a ridicat, până acum, la 20 de milioane de dolari. Aceeași sumă se preconizează a fi investită și pentru celelalte două linii, ce vor fi finalizate în 2015.

Compania nu are, deocamdată, în plan extinderea la nivelul României prin noi achiziții de fabrici, urmând să intensifice dezvoltarea întregii suprafețe de 70.000 de mp a fabricii din Ploiești și creșterea numărului angajaților, de la 270, cât are în prezent la 340, până la finele lui 2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii