Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Februarie: Intact și Pro TV S.A. sunt „umăr la umăr” în sondajele de audiență TV

protv_antena1_kanalD.jpg
Cota de vizionare la nivel urban a televiziunilor din grupul Pro TV S.A. a crescut în luna februarie a.c. cu 1,58 puncte procentuale față de prima lună a anului. Totuși, grupul Intact se menține liderul pieței, cu o cotă de piață cumulată de 21,98%.Kanal D a atins cota de 8,34% (all urban).

Cota de piață a stației Pro TV a crescut în februarie la 15,32% (all urban), față de 14,6% în ianuarie. Show-urile și fotbalul (cele două partide ale echipei Steaua în Europa League) au forțat creșterea într-o lună în care, de obicei, consumul TV atinge cele mai ridicate cote din timpul anului.

Și cota de vizionare a stației Acasă TV s-a mișcat în urban, de la 3% la 3,67%, asta și datorită emisiunii-tabloid „Cancan TV”. Celelalte stații din grupul Pro TV S.A. – Pro Cinema, Sport.ro, MTV România și Acasă Gold – și-au păstrat cotele din luna precedentă. Grupul deținut de americanii de la CME a avut o cotă de piață de 21,18% (all urban).

Cota de piață TV este un indice de audiență ce reprezintă ponderea numărului de telespectatori care s-au uitat la un program TV raportat la totalul telespectatorilor care s-au aflat în acel timp în fața micilor ecrane (exprimat în procente).

Grupul Intact se menține liderul pieței în urban, cu o cotă cumulată de 21,98%, cu 1,02 puncte procentuale mai redusă decât în ianuarie. Antena 1 și-a conservat cota la 13,14%, dar Antena 3 a avut o vizionare mai redusă, de la 7,3% în ianuarie la 6,47% în luna trecută, conform măsurătorilor Kantar Media. Stațiile Antena 2, GSP TV și Euforia TV și-au păstrat cotele de piață din luna ianuarie.

În februarie, grupurile concurente Intact și Pro TV S.A. au acoperit o cotă de vizionare de 41,16% din piața TV (all urban).

Kanal D, stația turcilor de la Dogan, a obținut o cotă de piață de 8,34%, în creștere cu un punct procentual față de ianuarie. „Suleyman Magnificiul” știe de ce.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii