Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

„FEAR The Walking Dead” a devenit premiera numărul 1 din istoria televiziunii pe cablu din SUA

Premiera mondială a seriei „Fear The Walking Dead”, din 23 august 2015, a făcut istorie în televiziunea din SUA, cu 10,1 milioane de telespectatori devenind astfel numărul 1 în topul seriilor cu premiera pe cablu, pentru numărul total de telespectatori, dar și toate categoriile demografice cheie, informează Media Expres.
fear-the-walking-dead

Episodul a atras 6,3 milioane de adulți din intervalul de vârstă 18-49 ani, cel mai râvnit slot demografic (comercial), AMC fiind astfel deținătoarea recordului pentru primele trei din cinci premiere de seriale pe cablu din toate timpurile, la vizionarea live / în aceeași zi: „Fear the Walking Dead” nr. 1 (2015), „Better Call Saul” nr. 2 (2015) și „The Walking Dead” nr. 5 (2010).

Charlie Collier, președinte AMC și SundanceTV, a spus printre altele că este tot mai dificil să evaluezi succesul unei emisiuni încă din prima noapte, dar ratingurile record obținute de „Fear the Walking Dead” au o semnificație specială în epoca audienței fragmentate. „A avea un serial pereche al show-ului nr. 1 din televiziune, care să mobilizeze comunităţile, să fie vizionat cu ardoare, să stârnească activitate socială şi relevanţă în cultura pop de o asemenea magnitudine, este extraordinar. Desigur, nimic din acestea nu ar fi fost posibile fără fani, a căror pasiune a dus la aceste rezultate remarcabile“.

Cifre Principale Nielsen pentru premiera serialului „Fear the Walking Dead”

Transmisia de la 9:00 pm – 5,0 HH rating naţional cu 10,1 milioane telespectatori.

Transmisia de la 9:00 pm – 4,9 rating naţional cu 6.3 milioane de adulţi de 18-49 ani.

Transmisia de la 9:00 pm – 5,3 rating naţional cu 6,3 milioane de adulţi de 25-54 ani.

Repere Principale Nielsen pentru premiera serialului „Talking Dead” Sezon 6 Preview Special (emisiunea dinaintea premierei în care se vorbește de „The Waliking Dead”).

Transmisia de la 8:00 pm – 2,2 HH rating naţional cu 4,2 milioane telespectatori.

Transmisia de la 8:00 pm – 1,9 rating naţional cu 2,5 milioane de adulţi de 18-49 ani.

Transmisia de la 8:00 pm – 2,2 rating naţional cu 2.6 milioane de adulţi de 25-54 ani.

Primul sezon al „Fear the Walking Dead va avea şase episoade în această toamnă. Serialul se va întoarce cu al doilea sezon de 15 episoade anul viitor. Serialul a avut premiera simultan pe AMC Global în peste 125 de ţări.

Sursa audiențelor este Nielsen Fast Nationals Live +Same Day, din data 23 august 2015. Clasamentele sunt făcute din 1993 până în prezent, (exclusiv live din 2006, live și în aceeași zi din 2007), Luni-Duminică, intervalul 8 – 11.00 PM -11p (Start). Exclusiv premiere de seriale, exclude mini-serialele.

AMC este singura televiziune de cablu din istorie care a câştigat un premiu Emmy pentru Cele Mai Bune Seriale Dramatice patru ani la rând cu „Mad Men” şi şase ani din ultimii şapte cu „Breaking Bad”.

Televiziunea se laudă cu cel mai vizionat serial din istoria televiziunii prin cablu şi show-un numarul 1 de pe tv în ultimii 3 ani printre adulţii cu vârsta de 18-49 ani, „The Walking Dead”.

Printre serialele dramatice originale AMC se numără: „Mad Men”, „The Walking Dead”, „Better Call Saul”, „Hell on Wheels”, „TURN: Washington’s Spies”, „Halt and Catch Fire”, „Humans” şi cele ce urmează a fi lansate: „Fear the Walking Dead”, „Into the Badlands” şi „The Night Manager”.

AMC difuzează show-uri de discuții precum “Talking Dead”, “The Making of The Mob: New York” şi “Comic Book Men”. AMC este o televiziune ce aparține AMC Network Inc., cu televiziunile surori: IFC, SundanceTV, BBC America şi WE tv.

AMC este disponibil pe toate platformele TV, online, la cerere şi pe mobil. Distribuția în România este asigurată prin Tematic Media Group.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii