FacebookTwitterLinkedIn

În perioada iunie – iulie vor fi lansate Apelurile #9 și #11 din Runda 1, iar în trimestrul 4 vor fi lansate apelurile aferente Rundei 2 a programului Active Citizens Fund: Apel #2 Educație și implicare civică; Apel #3 Activism civic și advocacy; Apel #5 Sprijin strategic pentru drepturile omului și tratament egal; Apel #7 Acțiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile; Apel #8 Dezvoltarea comunităților rurale interetnice.

În cadrul Apelului #9 Diversificarea surselor de finanțare, vor fi oferite două tipuri de finanțări, mici și medii, pentru: ONG-urile care vor să-și întărească sustenabilitatea financiară prin dezvoltarea abilităților/tacticilor de fundraising; ONG-urile care contribuie la sustenabilitatea altor organizații prin dezvoltarea de strategii de fundraising; ONG-urile care contribuie la consolidarea capacității altor organizații prin îmbunătățirea procedurilor de management, comunicare etc.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia în 15 state membre UE din Europa Centrală și de Sud și în Ţările Baltice. Obiectivele Granturilor SEE și Norvegiene sunt reducerea disparităților economice și sociale și consolidarea relațiilor bilaterale dintre statul beneficiar și statele donatoare. Bugetul programului în perioada 2019 – 2024 este de 46.000.000 euro.