Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

FDA: Vaccinurile anti-COVID-19 Moderna și Pfizer, risc crescut de miocardită şi pericardită

Într-un comunicat publicat pe site-ul Autorității pentru Alimente şi Medicamente a Statelor Unite (FDA), specialiștii instituției au anunțat că au revizuit fișele informative cu privire la vaccinurile anticoronovirus realizate de Moderna și Pfizer.
shutterstock_1889918812

Potrivit acestora, fişele informative pentru furnizorii de servicii medicale care administrează vaccinuri sugerează riscuri crescute de miocardită (inflamaţie a muşchiului cardiac) şi pericardită (inflamaţie a ţesutului care înconjoară inima), în special după a doua doză şi cu apariţia simptomelor la câteva zile după vaccinare, relatează Reuters.

Totodată, în aceste fișe se mai menţionează că beneficiarii de vaccinuri trebuie să solicite imediat asistenţă medicală dacă au dureri în piept, dificultăţi de respiraţie sau senzaţii de bătăi rapide, bruşte sau puternice ale inimii după vaccinare.

Specialiștii susțin că aceste cazuri par să fie considerabil mai numeroase la bărbaţi, şi în săptămâna de după a doua doză de vaccin. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a identificat 309 spitalizări din cauza inflamaţiilor cardiace la persoane cu vârsta sub 30 de ani, dintre care 295 au fost externate.

Potrivit Reuters, Pfizer şi Moderna nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii pe această tematică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii