Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

FDA : Pompele cardiace Abiomed pentru pacienții COVID-19

Abiomed, producătorul de dispozitive medicale, a primit aprobarea FDA marți pentru utilizarea pompelor cardiace în tratarea pacienților COVID-19 care suferă de insuficiență cardiacă.
 aboneaza-te
shutterstock_670122391

Abiomed, producătorul de dispozitive medicale, a primit aprobarea FDA marți pentru utilizarea pompelor cardiace în tratarea pacienților COVID-19 care suferă de insuficiență cardiacă, informează Reuters.

Covid-19, boala respiratorie cauzată de infecția cu coronavirus, poate provoca inflamații care se pot răspândi și deteriora ventriculul stâng al inimii. Astfel, acest lucru poate duce la insuficiență cardiacă sau exces de lichid în plămâni.

Impella face parte dintr-un grup de aparate de pompare cardiacă invazivă fabricate de Abiomed. Acesta oferă asistență pentru pacienții care dezvoltă insuficiență ventriculară de stânga, fiind autorizat să fie folosit de furnizorii de servicii medicale în mediul spitalicesc. Impella a fost aprobat în 2015.

Acesta este al doilea EUA pe care FDA l-a acordat pentru pompele cardiace Abiomed în timpul pandemiei de coronavirus. În luna mai, FDA a emis un document EUA prin care a extins utilizarea dispozitivelor cardiace Impella pentru pacienții COVID-19 aflați în stare gravă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii