FacebookTwitterLinkedIn

Pfitzer Inc și partenerul său BioNTech au declarat luni că două dintre vaccinurile lor experimentele au primit statusul de „stare rapidă” de la agenția Agenția de sănătate a SUA. Astfel, se grăbește procesul de revizuire a reglementărilor, conform Reuters.

Acțiunile firmei germane au crescut cu 10%, în timp ce stocurile companiei Pfizer au crescut cu doar 2% înaintea deciziei FDA. Cele două companii farmaceutice se află într-o cursă la nivel global cu Moderna Inc, AstraZeneca Plc și alte companii de profil. Și acestea lucrează în prezent la dezvoltarea unui vaccin anti-Covid, boala respiratorie cauzată de infecția cu noul coronavirus.

Momentan nu există vaccinuri aprobate pentru Covid-19, iar SUA și alte țări au investit deja miliarde de dolari în dezvoltarea cât mai rapidă și eficientă a unui tratament ce poate anihila acest nou virus. Statusul de „stare rapidă” ar putea transforma vaccinurile anti-Covid ale companiilor Pfitzer și BioNTech în candidați eligibili pentru statusul de „revizuire prioritară”.

În cadrul acestui statut, Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA își propune să decidă care dintre cele doua posibile vaccinuri va obține aprobarea în următoarele 6 luni. În prezent,  vaccinurile BNT162b1 și BNT162b2 ale companiilor Pfitzer și BioNTech sunt cele mai avansate dintre cel puțin patru vaccinuri evaluate de companii în cadrul procesului de dezvoltare în Germania și SUA.