Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

FDA a aprobat noi loturi de vaccinuri pentru Covid-19 ale J&J, produse la fabrica Emergent BioSolutions

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a autorizat utilizarea a încă două loturi de vaccinuri într-o singură doză pentru Covid-19 ale Johnson & Johnson produse la fabrica din Baltimore a Emergent BioSolutions.  
Covid-19,Vaccine,In,Researcher,Hands,,Female,Doctor,Holds,Syringe,And

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a autorizat în total 11 loturi de vaccinuri produse la fabrica din Baltimore.

Acea fabrică a Emergent BioSolutions a avut anterior probleme legate de siguranţa producţiei, potrivit Reuters.

În aprilie, autorităţile americane au oprit producţia după ce ingredientele din vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, produs la acea vreme, au contaminat un lot de vaccin J&J.

Autorizarea acordată vineri se bazează pe o revizuire amănunţită a documentelor fabricii şi a testelor de calitate de către producător. De asemenea, FDA a luat în considerare actuala urgenţă de sănătate publică legată de Covid-19, a anunţat agenţia de sănătate într-un comunicat.

Se estimează că între 30 şi 50 de milioane de doze de vaccin Covid-19 ale Johnson & Johnson, fabricate la începutul acestui an, au rămas depozitate în uzina din Baltimore de multe săptămâni. Fabrica a așteptat undă verde din partea autorităţilor de reglementare din SUA pentru a fi livrate, au declarat pentru Reuters două surse familiarizate cu problema.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii