Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

FBI: Cazurile de spionaj economic executate de China, în creştere cu 1300%

În ultimul deceniu, cazurile de spionaj economic executate de China au crescut cu 1300% a avertizat companiile americane directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI).
 aboneaza-te
shutterstock_1653222061

„Desfăşurăm astfel de investigaţii în toate cele 56 de birouri pe care le avem, iar în ultimul deceniu am văzut că astfel de cazuri de spionaj, care au conexiuni cu China, au cunoscut o creştere de aproape 1300%”, a declarat Christopher Wray, în timpul unui eveniment organizat la Institutul Hudson, citat de The Hill și titrat de Monitorul Apărării și Securității.

Potrivit directorului FBI, majoritatea cazurilor de spionaj vizează organizaţiile medicale, companiile farmaceutice şi instituţiile academice care dezvoltă cercetări asupra COVID-19.

„Aceste cifre sunt enorme, iar posibilele efecte economice asupra afacerilor americane şi a economiei ca întreg depăşesc orice calcule”, a mai declarat acesta.

Mai mult decât atât, acesta susţine că FBI a întâlnit atât de multe cazuri de spionaj chinez, încât la fiecare 10 ore deschidea o nouă investigaţie. „Din toate cele 5000 de cazuri active ale FBI pe contrainformaţii, care se desfăşoară în prezent în ţară, aproape jumătate sunt legate de China”.

Directorul FBI a mai acuzat China, în trecut, de furtul proprietăţii intelectuale a SUA, care reprezintă o „provocare nemaiîntâlnită” la adresa ţării.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii