Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Faurecia deschide o nouă fabrică, în urma unei investiții de 12 mil. euro

Producătorul francez de echipamente auto Faurecia urmează să deschidă o nouă fabrică de tapițerii pentru industria auto la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții totale de 12 milioane de euro. Forța de muncă angajată a companiei, care s-a dublat din ianuarie 2015, va continua să crească odată cu crearea a 600 de noi locuri de muncă până în martie 2016.
Auto

Faurecia, producătorul de echipamente pentru industria auto a investit 12 milioane de euro în deschiderea unei fabrici în Râmnicu Vâlcea, care va crea noi locuri de muncă până în martie 2016. În noua unitate de producție, Faurecia urmează să producă tapițerii textile și din piele pentru scaune auto.

Cu un număr existent de 700 de angajați, compania va angaja în final 1.600 de persoane, pe poziții de operatori de producție, specialiști tehnicieni, coordonatori de echipă și manageri. Până în martie 2016, compania urmărește să angajeze, între alții, operatori mașini de cusut și pentru tăiere, operatori de producție, precum și specialiști în controlul calității și ingineri de producție.

Producătorul de echipamente intențiobnează să angajeze persoane în căutare de o carieră pe termen lung în cadrul companiei. Astfel, fiecare nou angajat va parcurge un amplu program de instruire, în care va cunoaște instrumentele, procesele, metodele și cultura Faurecia numită „A fi Faurecia”, bază a excelenței operaționale a companiei.

Campania de recrutare în Râmnicu Vâlcea vine în urma dezvoltării prognozate pentru fabrica de aici. Până în 2019, ca urmare a altor două etape ale procesului de extindere a unității de producție, suprafața fabricii aproape se va dubla, de la 12.000 la 22.000 de metri pătrați. Parte a strategiei Faurecia, compania urmărește să opereze fabrici moderne și extinse, situate în proximitatea clienților săi și de a crea produse atractive care le oferă acestora valoare adaugată.

„Faurecia Râmnicu Vâlcea este prima investiție multinațională semnificativă din zonă, care aduce cu sine o cultură a eticii în muncă foarte respectată și expunere profesională într-un mediu de afaceri industrial. Părerile primite din piața muncii locale confirmă o mare apreciere a prezenței Faurecia în zonă. Ne așteptăm ca Faurecia Râmnicu Vâlcea să devină angajatorul cel mai căutat în această zonă”, a declarat Daniela Mihăilă, manager Resurse Umane Faurecia Râmnicu Vâlcea.

România și Râmnicu Vâlcea, în mod particular, au fost alese pentru a dezvolta activitățile diviziei „Comfort și Trim” a companiei Faurecia Automotive din două motive principale. Pe de o parte, județul Vâlcea oferă forță de muncă locală disponibilă și bine pregătită, iar pe de alta, compania are deja o experiență de succes în producția locală încă din 2003, în fabricile din Tălmaciu (divizia Scaune Auto), Craiova (Tehnologii de Control al Emisiilor) și Pitești (Sisteme de Interior).

În 2014, grupul a înregistrat vânzări totale de 18,8 miliarde euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii