FacebookTwitterLinkedIn

Anthony Fauci, expertul american în bolile infecțioase, avertizează că distribuirea unui vaccin COVID-19 în conformitate cu ghidurile speciale privind utilizarea de urgență, înainte de a fi dovedit sigur și eficient în studiile mari, nu este o idee înțeleaptă. Din contră, acest lucru ar putea afecta testarea altor vaccinuri, informează Reuters.

Experții în domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că președintele SUA va face presiuni asupra Administrației SUA pentru Alimente și Droguri pentru a livra un vaccin înainte de luna noiembrie, pentru a-și spori șansele de a fi reales.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, a refuzat să comenteze dorința președintelui Donald Trump, dar a spus că există riscuri dacă se grăbește aprobarea unui vaccin, în ciuda nevoii urgente.

Fauci  a declarat : “Singurul lucru pe care nu ai vrea să-l vezi la un vaccin este să primească eticheta EUA (autorizație de utilizare de urgență) înainte de a semnaliza eficacitatea acestuia”.

„Unul dintre potențialele pericole dacă un vaccin este aprobat prematur este că ar face dificil, dacă nu imposibil, ca să se înscrie oameni și pentru celelalte vaccinuri”, a mai spus Fauci.

În ultimele săptămâni, au fost lansate studii clinice la scară largă pentru cei mai importanți candidați, vaccinuri de la Moderna Inc, Pfizer Inc și AstraZeneca Plc, care au drept scop înscrierea a zeci de mii de voluntari. Johnson & Johnson a declarat, de asemenea, săptămâna trecută, că speră să includă 60.000 de subiecți în studiul său de vaccin în faza III.