Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Fathi Taher – 500 Miliardari Ediția 2011

Fathi Taher.jpg
Nume: Fathi Taher Avere: 110-120 de milioane de euro Varsta: 63 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare, industrie, hoteluri  

În plin an de criză, omul de afaceri Fathi Taher a lansat un anunţ care i-a luat prin surprindere pe antreprenorii care încă îşi drămuiesc orice leu (sau euro) din vistierie: Jordan Express Light Railway Company, una dintre companiile sale, a semnat un contract cu firma de consultanţă Railway Business (deţinută de un fost director al CFR) pentru a găsi investitori români dispuşi să dezvolte un proiect feroviar de 500 de milioane de dolari, în Iordania. Proiectul respectiv se numeşte Zaman Express şi presupune construcţia, operarea şi transferul unei reţele feroviare pentru trenuri uşoare care va face legătura între capitala Amman şi centrul industrial al oraşului Zarqa.

Zaman Express reprezintă un parteneriat public-privat şi presupune construcţia unei reţele duble de nouă staţii de tren pe o distanţă de 28 de kilometri. Odată finalizată, linia de tren va asigura transportul zilnic pentru 460.000 de persoane în ambele sensuri dintre Amman şi Zarqa. În noiembrie 2010, grupul Taherinvest a semnat un memorandum de înţelegere cu guvernul iordanian, Zaman Express aflându-se în faza finală de proiectare. Finanţarea proiectului din partea Taherinvest va fi asigurată în proporţie de peste 75% de către instituţii financiare din Statele Unite ale Americii. Aceleaşi organizaţii au finanţat Taher Group cu peste 80 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unui proiect hotelier de cinci stele în Kabul, Afganistan.

Şi pentru că tot vorbeam despre hoteluri, trebuie precizat faptul că la începutul lunii august a acestui an Taher şi-a micşorat participaţia în cadrul unităţii de cinci stele JW Marriott din Capitală. Astfel, deținerea firmei Alliance Overseas Export-Import în cadrul Societăţii Companiilor Hoteliere Grand (compania care deţine hotelul) a scăzut de la 15% la doar 0,02%, în urma unei majorări de capital făcute de doi dintre acţionari. La începutul lunii iulie, acţionariatul companiei care deţine JW Marriott era compus din firma austriacă Strabag (51%), ONT Carpaţi (30%), Alliance Overseas (15%) şi Grand Hotel Enterprises (4%).

Vezi care era averea lui Fathi Taher în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii