Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Față-n față: Veronica Zaharia și Peter Stas

În fiecare ediție ForbesLife, două personaje din domenii și lumi diferite se intersectează într-un dialog virtual despre viață, fericire și valorile care dictează succesul.
Peter Stas

VERONICA ZAHARIA

Designerul brandului „Parlor” s-a impus prin piese vestimentare extrem de feminine, cu geometrii și tăieturi originale, făcând punte între frumusețea croiului și lejeritatea purtării.

Care este cel mai important lucru în viață, pentru tine? Libertatea de exprimare

Ce înseamnă fericirea totală? Timpul petrecut alături de cei dragi.

Care este cel mai mare atu al tău? Răbdarea.

Cum ți-ar plăcea să te descrie cei din jur, când nu ești în cameră? Aș vrea să nu ma descrie.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit în carieră? Prin puterea exemplului, am învățat că trebuie să muncești mult și constant, să-ți respecți mereu colegii, dar și pe oamenii cu care intri zilnic în contact și să încerci mereu să te auto-depășești, pentru ca în final să lași ceva real și solid în urma ta.

Care este cea mai mare ambiție a ta? Îmi doresc să consolidez brandul Parlor și în afara granițelor.

Care consideri că a fost cel mai mare succes al tău de până acum? Nu știu cât este succes, cât este o reușită faptul că mi-am păstrat echilibrul și intimitatea, construind un brand într-o industrie plină de tentații frivole.

Care este trăsătura de caracter care te definește? Demnitatea

Care este cel mai bun mod de a privi viața? Să știi că ai mereu de învățat de la oamenii pe care îi întâlnești, să nu-ți pierzi niciodată simțul umorului și să accepți cu bucurie diversitatea unei societăți moderne și libere.

 

PETER STAS

Acum 27 de ani, punea bazele unei manufacturi orologere pe conceptul „luxului accesibil”. De atunci, Frédérique Constant a crescut exponențial, devenind unul dintre cele mai iubite branduri orologere.

Care este cel mai important lucru în viață? Familia, ea este sufletul, miezul vieții. Pentru mine soția și copiii mei reprezintă cele mai importante persoane din lume.

Ce înseamnă fericirea totală? Să faci ceea ce știi mai bine și, foarte important, ceea ce te face să simți în fiecare zi că viața ta are un sens. Pentru mine, fericirea înseamnă să-mi cresc frumos copiii și să dezvolt compania tot mai mult.

Care este cel mai mare atu al tău? Faptul că știu să văd o oportunitate atunci când ea îmi iese în cale. Fie că este vorba despre o nouă tehnologie, un nou produs sau o combinație a celor două din care să poată ieși un concept pe care oamenii să-l considere frumos și să și-l dorească.

Cum ți-ar plăcea să te descrie cei din jur, când nu ești în cameră? Mi-ar plăcea să spună că sunt o persoană inteligentă, care își găsește mereu timp să-i ajute și pe alții. Nu știu dacă asta vor spune, dar eu așa mă străduiesc să fiu.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit în carieră? Să valorific șansele pe care le am, atunci când ele apar, să am curaj să-mi asum riscuri când e cazul și, indiferent cum se prezintă o situație, să aleg să mă uit mereu doar la partea pozitivă.

Care este cea mai mare ambiție a ta? Ca peste 25 de ani, când eu probabil voi ieși la pensie și voi preda ștafeta următoarei generații, „Frédérique Constant” să se numere printre primele 5 branduri orologere ale lumii și cât mai mulți oameni să aibă și un ceas de la noi în colecția lor. Dar, mai ales, să facem cât mai mulți oameni să se poată bucura de lux, să prindă gustul lui.

Care consideri că a fost cel mai mare succes al tău de până acum? Personal, faptul că eu și soția mea am crescut doi copii, dintre care cel mare are acum 18 ani și se pregătește să studieze fizică la Stanford. Profesional, faptul că în 1988 am început acest brand, care a căpătat o viață proprie, și că am strâns în jurul lui oameni entuziaști, care se identifică într-atât cu brandul încât îl consideră ca fiind al lor.

Cum te-ai caracteriza într-un singur cuvânt? Constructor.

Care este cel mai bun mod de a privi viața? Indiferent care sunt circumstanțele în care te afli, privește mereu jumătatea plină a paharului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii