FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, în februarie, prețurile la cereale au înregistrat o creștere cu 1,2%, după ce prețul sorgului pe piețele internaționale a urcat cu 17,4%, datorită achizițiilor semnificative din China. Prețul grâului s-a menținut în mare parte stabil, în timp ce au crescut prețurile la porumb și orez.

Pretul la grâu a urcat cu 6,8% în ianuarie, datorită cererii globale solide și a majorarii taxei la exporturile de grâu rusesc, anunțată de oficialii de la Moscova, a informat FAO.

Luna trecută, prețul zahărului a crescut cu 6,4%, iar prețul uleiurilor vegetale a urcat cu 6,2%, la cel mai ridicat nivel din aprilie 2012.

În ceea ce privește prețurile la lactate, acestea s-au majorat cu 1,7% în februarie, iar prețul cărnii cu 0,6%, pe fondul reducerii importurilor de carne de porc de către China.

Conform noilor estimari ale FAO, producția mondială de cereale în sezonul 2020 va fi de 2,761 miliarde tone, față de 2,744 miliarde tone cât estima anterior, datele reprezentând o creștere de 1,9% față de sezonul precedent.