Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Zamfir

Avere: 16-18 milioane de euro Reşedinţă: Argeş Domenii: Industrie, comerţ, construcţii, turism

Adriana Zamfir este de profesie economist, iar soţul ei inginer. Au trei firme împreună cu prietenul lor de-o viaţă, Constantin Pănescu. Acoperă domenii diferite, de la construcţii (Selca), industria prelucrătoare (Metabet) până la turism (Alcadibo).

Şi copiii se implică în businessul comun. Ca o ironie a sorții, Pănescu are doi băieţi, iar familia Zamfir două fete. Lucrează cu toţii aici. În familia Zamfir, sarcinile sunt bine împărţite. Adriana se ocupă de finanţe, Pavel de construcţii, Diana, una dintre fiice este director economic la Metabet, iar Alexandra este administratorul hotelului Alcadibo.

Pentru că se ocupă de cifre, Adriana ştie cel mai bine cum a mers în 2009. Spune că au avut noroc de un an bun, nu crede că acelaşi lucru se va mai întâmpla şi în 2010. Asta nu înseamnă că nu se gândesc la dezvoltare. N-ar fi exclus să apeleze la fonduri europene pentru Metabet. A mers bine în 2009. Compania a livrat anul trecut structuri metalice şi piese prelucrate din metal în ţări precum Germania, Franţa şi Spania, exportul reprezentând circa 70% din afaceri. Anul 2009 a fost finalizat cu o cifră de afaceri de circa 20 milioane de euro faţă de 12 milioane în 2008, în timp ce profitul s-a dublat la 2,5 milioane de euro. În schimb, pe partea hotelieră nu au fost creşteri, pur şi simplu activitatea s-a susţinut. Soţii Zamfir îşi încep ziua la Metabet, după care fiecare se îndreaptă spre firma de care se ocupă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii