Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Zamfir – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Zamfir Avere: 15-16 milioane de euro Resedinta: Argeș Domeniu/Companie: Distribuție telefonie, imobiliare  

Stau împreună și la serviciu, și acasă, dar cu toate astea au tot mai puțin timp pentru ei. Criza le-a adus mai multă alergătură, negocieri și ore petrecute la birou. „Criza s-a simţit puternic şi în 2010. Şi nici 2011 nu a debutat foarte bine“, spune Adriana Zamfir, din poziţia de „om al cifrelor“ – adică de director economic în cadrul companiei Metabet.

Soţii Zamfir (Adriana şi Pavel) sunt, alături de familia Pănescu, coproprietari (cu 33% din acţiuni) ai societăţii Alcadibo Trading, care este acţionarul majoritar al Metabet. Pentru că se ocupă de cifre, Adriana a simţit cel mai puternic provocările unui an în care criza aproape că a atins apogeul. Cu toate acestea însă, faptul că au reuşit să-şi păstreze pieţele de export i-a ajutat. Ponderea exporturilor în totalul cifrei de afaceri realizate de Metabet a scăzut în 2010 la mai puţin de jumătate.Franţa a rămas însă principalul partener comercial. De acolo însă, confecţiile metalice realizate de Metabet la Piteşti au ajuns până pe şantierele din Canada sau Australia, potrivit lui Cătălin Pănescu, director în cadrul companiei.

Dacă pentru activitatea de construcţii-montaj, cifrele din bilanţul contabil arată suficient de bine, în ciuda loviturilor date de criză, pe partea de turism lucrurile nu sunt deloc încurajatoare. Gradul de ocupare al Hotelului Alcadibo, aflat chiar în centrul oraşului Piteşti, se încăpăţânează să rămână la un nivel de doar 20%. Mult prea puţin pentru a-şi acoperi cheltuielile, chiar şi pentru un oraş de provincie, unde şi salariile, şi costurile de operare sunt mai mici. Soţii Adriana şi Pavel Zamfir îşi încep ziua împreună la Metabet. În partea a doua a zilei însă, drumurile lor se mai intersectează pe holurile clădirii de birouri aflată chiar în spatele Gării de Sud din Piteşti, doar accidental: între cele câteva zeci se semnături, faxuri şi e-mailuri care trebuie gestionate.

Vezi care era averea familiei Zamfir în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii