Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Familia Tudor – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Tudor Avere: 17-18 milioane de euro Resedinta: Vâlcea Domeniu/Companie: Turism, industrie  

Investiţia care a marcat 2011 pentru familia Ion şi Maria Tudor din Râmnicu Vâlcea este achiziţia Hotelului Alutus din centrul oraşului. Hotelul a fost scos la licitaţie de statul român, iar preţul de vânzare s-a ridicat la 2,5 milioane de euro, valoare la care s-ar putea adăuga alte 2,5 milioane de euro, sub formă de investiţii pentru modernizare. Hotelul are 108 camere ar trebui să devină unul de business, cotat la patru stele.

Cei doi soţi Tudor au avut de-a lungul anilor mai multe afaceri, primele fiind nişte investiţii în benzinării, vândute ulterior către marile reţele prezente pe piaţă. În acest moment, companiile celor doi acoperă două domenii principale: turism şi industrie. Prin achiziţia Hotelului Alutus, familia Tudor şi-a completat portofoliul turistic pe care îl deţine la Mamaia şi în staţiunea Olăneşti. „În noul hotel o să construim şi nişte săli de conferinţe, pentru a deservi şi mai bine targetul pe care îl vizăm“, explică Ion Tudor.

La Mamaia, cei doi deţin hotelul de trei stele Riviera care, în 2010 şi 2011, a avut venituri constante, de aproximativ 700.000 de euro. Ion Tudor spune că, anul acesta, a mai scăzut preţurile şi a avut un grad de ocupare mai ridicat, în vreme ce în 2010 preţurile au fost mai mari, la un grad de ocupare mai mic. „Lucrurile s-au compensat“, continuă el.

La Băile Olăneşti, acolo unde familia are o afacere de turism balnear, care se adresează clienţilor de vârsta a treia, este în plan o altă dezvoltare, pe care criza a pus-o în stand by. Este vorba de un nou hotel de 330 de camere, care ar urma să fie dat în folosinţă în 2013. Ion Tudor speră ca, în momentul în care acesta va fi gata, să poată fi inclus într-o reţea internaţional – se gândeşte concret la TUI. Această mişcare ar creşte considerabil gradul de ocupare.

Din păcate, atât afacerea de la Mamaia, cât şi cea de la Olăneşti au un caracter sezonier, adică generează venituri mai ales vara. De aceea, şi numărul de angajaţi variază destul de mult: între 600 şi 1.000 de angajaţi pe an. Modernizarea Hotelului Alutus ar urma să ofere o mai mare sustenabilitate afacerii.

Braţul industrial al afacerilor familiei este Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea, achiziționată în anii 2000. Uzina Mecanică produce confecţii mecanice care se vând, în proporţie de 80%, la export. Este o afacere care generează venituri anuale de 3 milioane de euro. Soţii Tudor îşi delimitează clar atribuţiile în companiile pe care le deţin. Maria Tudor are un rol executiv, în vreme ce Ion Tudor funcţionează mai mult ca un consultant intern. Totodată, el este şi implicat politic, ocupând funcţia de inspector teritorial şef al Inspectoratului Judeţean de Construcţii Vâlcea.

Vezi care era averea familiei Tudor în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii