Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Tecar – 500 Miliardari Ediția 2011

Ioan si Irina Tecar.jpg
Nume: Familia Tecar Avere: 24-26 de milioane de euro Resedinta: Cluj Domeniu/Companie: Producție, construcții, imobiliare, turism  

MG-Tec Grup este o afacere de familie demarată în 1993 de Ioan şi Irina Tecar. În prezent, grupul include zece companii cu activităţi în domeniul construcţiilor, prelucrarea sârmei laminate şi producţia hârtiei tissue, cu afaceri cumulate de circa 100 de milioane de euro. Cele mai cunoscute sunt Metalicplas Impex (firmă specializată în prelucrarea sârmei laminate) și Pehart Tec (producător de hârtie tissue).

MG-Tec Grup a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 42,7 milioane de euro, mai mică cu circa 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ceva mai bine stau lucrurile în ceea ce priveşte Pehart Tec – companie ce produce hârtie, atât tissue, cât şi igienico-sanitară (prosoape de bucătărie, şerveţele sau batistuţe) – devenit lider în 2010 pe piaţa de celuloză şi hârtie, după o majorare a vânzărilor cu 53%, anul trecut. Şi pentru 2011 este estimată majorarea afacerilor, cu 14% până la 53,7 milioane de euro, un ritm de creştere mai mic totuşi comparativ cu cel înregistrat anul trecut, dar și un nivel al profitului de peste 2 milioane de euro, aproape dublu faţă de 2010. Anul trecut, exporturile au avut o pondere de 70% în cifra de afaceri a Pehart Tec.

Producătorul de hârtie deţine o unitate de producţie la Petreşti – judeţul Alba –, cu o capacitate totală anuală de circa 57.000 de tone de hârtie tissue. Pehart este prima companie românească în al cărei acţionariat a intrat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), după ce Ioan Tecar a renunţat la un pachet de 25% din acţiuni. Pe lista proprietăţilor deţinute de familia Tecar se mai află hotelul de patru stele Black Tulip din Dej, inaugurat în toamna anului 2009, în urma unei investiţii de aproximativ 4 milioane de euro.

Vezi care era averea familiei Tecar în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii