Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Şoneriu

Avere: 10- 11 milioane de euro Reşedinţă: Braşov Domenii: Industria alimentară, comerţ, agricultură, construcţii

Olimpiu şi Valentin Şoneriu au afaceri în agricultură, construcţii, distribuţie şi leasing. Sunt adepţii sistemului integrat în afaceri. Poate aşa se şi explică de ce au investit pe tot lanţul în industria alimentară pentru a putea controla întreg fluxul tehnologic. La momentul actual, se numără printre cei mai mari jucători pe segmentul de abatorizare şi prelucrare a cărnii de porc şi vită. Produsele sunt comercializate sub brandul Carmolimp.

Cei doi au mai multe ferme de vite (în zona Făgăraş) şi de pui (în apropiere de Braşov). Acestea din urmă au un efectiv de peste 40.000 de capete, care urmează să fie mărit până la 100.000 de capete. Familia Şoneriu mai deţine un abator, o fabrică de procesare, mai multe depozite, precum şi o reţea importantă de magazine. Prima unitate a fost deschisă la Braşov, ajungându-se în timp la o reţea de peste 50 de centre în Braşov, Târnăveni, Târgu Mureş, Bacău, Galaţi sau Sibiu. Carmolimp a fost fondată în 1993 ca o afacere de familie.

În prezent deţine la Ucea de Jos, judeţul Braşov, una dintre cele mai moderne ferme de bovine din ţară. Acţionarii au luat decizia de a investi aici  pentru a se putea asigura materia primă pentru procesare. De altfel, tot aici se află şi fabrica de mezeluri. La momentul investiţiei în fermă abatorul fabricii de mezeluri avea trei linii de sacrificare pentru ovine, porcine şi bovine şi era destul de greu de asigurat tot necesarul de carne.

În prezent, în ferma de la Ucea sunt crescute 2.500 capete de bovine. Din acestea 1.000 sunt vaci pentru lapte, iar pentru carne – 1.500 de exemplare. Conducerea CarmOlimp mai are şi alte planuri de investiţii, vrea să transforme resturile de la abator şi dejecţiile animale în energie electrică.

Grupul de firme controlat de familia Şoneriu include companiile CarmOlimp, CarmConstruct, CarmDesign, Carmolact, Complex Paradis, DistriCarm, Magazinele CarmOlimp, Mega Leasing sau ZooExpert.

Sub brandul CarmOlimp sunt vândute produse din carne de porc, de pui şi vită, dar şi lactate. În segmentul mezelurilor intră specialităţi, muşchi, carne preparată, salam şi crenvurşti.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii