Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Simion

Avere: 22 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Auto

Familia Simion (Ştefan şi Mirela) controlează, în prezent, pachetul majoritar al grupului de firme BDT (Business Development Team) şi deţine dealeri pentru Ford, Mazda, mărcile grupului Chrysler, precum şi afaceri pe piaţa de leasing şi închirieri auto. După ce în ultimii doi ani a înregistrat o scădere cumulată de peste 25 de milioane de euro, reprezentanţii dealerului Ford BDT estimau, la începutul anului, că businessul auto Ford pe care îl conduc va creşte cu aproximativ 13%, la mai mult de 27 de milioane de euro.

Familia Simion mizează pe creştere şi la nivel de grup şi pun asta şi pe seama vânzărilor de maşini second‑hand ale BDT, care au înregistrat un salt important, cu peste 20% în prima parte a lui 2010 comparativ cu anul precedent. Potrivit datelor iniţiale, la nivel de grup, BDT a înregistrat un declin de aproximativ 38% al cifrei de afaceri, la aproape 30 milioane de euro. Principalul business a fost reprezentat de dealerul Ford, care a atins anul trecut un nivel de 24 milioane de euro. Reprezentanţii grupului auto mai spun că, anul trecut, cea mai mare parte a businessului companiei a fost realizată prin vânzarea de automobile, 77% din cifra de afaceri, în timp ce serviciile postvânzare au ajuns la aproape un sfert din totalul afacerilor.

În paralel, chiar dacă au recunoscut cu diverse ocazii că au realizat o serie de investiţii chiar şi în perioada de criză, cei doi soţi nu au menţionat valoarea fondurile alocate. În plus, compania a amânat construcţia unui dealership Ford, cu o suprafaţă de 20.000 mp, investiţie care presupune fonduri de şase milioane de euro. În mai 2009, Grupul BDT şi‑a extins portofoliul de produse prin înfiinţarea companiei BDT Premium, reparator autorizat Saab. BDT s‑a înfiinţat în 1993 ca „Business Development and Trade“, fiind distribuitor de autovehicule, piese şi accesorii Ford, iar în 1999 compania şi‑a schimbat patronatul şi astfel a devenit Business Development Team.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii