Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Simion – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Simion Avere: 15-16 milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Auto  

Că românii îşi cumpără mult mai puţine maşini decât în urmă cu trei ani este deja un truism. Vânzările realizate de industria auto au fost printre cele mai afectate de reducerea veniturilor populaţiei, sectorul auto fiind ultimul care va depăşi recesiunea. Familia Simion (Ştefan şi Maria), care deţine unul dintre cei mari dealeri auto din Europa Centrală şi de Est, BDT (Business Development Team), au fost forţaţi să găsească soluţii pentru traversarea acestei perioade grele. BDT are avantajul unui portofoliu de mărci cunoscute, de top: Ford, Mazda şi Chrysler. Pe lângă acestea, sunt prezenţi pe piaţa leasing-ului auto şi a serviciilor de „rent a car“. Centrul de greutate al afacerii s-a mutat de pe vânzarea de maşini pe atenţia acordată serviciilor „after-sales“ oferite clienţilor, afirmă Simion.

Cu toate acestea, niciun jucător, chiar dacă se numără printre cei mai mari la nivel naţional, nu poate fi scutit de surprize neplăcute. În primăvara acestui an, BDT Cars, companie la care soţii Simion deţineau 42% din acţiuni, controlul fiind deţinut de Nicolae Vârciu (25%) şi Tellu Striinu (23%), a fost obligată să înceapă procedurile de declanşare a falimentului. BDT Cars a fost înfiinţată în 2007, moment care a coincis cu intrarea mărcii Mazda pe piaţa românească. Începutul a fost mai mult decât promiţător, vânzările crescând de la 300 de autoturisme Mazda în anul anterior intrării pe piaţa românească, la 800 în 2007 şi 2.000 de autoturisme în 2008. Prăbuşirea vânzărilor din 2009 şi 2010 nu a mai putut fi suportată de către nou înfiinţata societate, care începe să înregistreze pierderi.

În momentul declarării falimentului, BDT Cars lasă în urmă un număr de peste 500 de creditori, care au de recuperat aproape un milion de euro. Pentru a nu crea confuzii, mai ales în rândul creditorilor, denumirea societăţii a fost schimbată în Automotive Trading Internaţional, cu aceeaşi structură a acţionariatului. În prezent, compania a preluat distribuţia mărcii Mazda, activitatea de vânzare, service şi garanţie desfăşurându-se normal.

Criza nu le-a mai permis însă soţilor Simion să continue amplul program de investiţii anunţat în 2008, ce presupunea, printre altele, construirea unui nou showroomFord şi service, pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi. BDT s-a înfiinţat în 1993 sub numele de Business Development and Trade, pentru ca în 1999 să-şi schimbe patronatul şi să devină Business Development Team, păstrând doar iniţialele BDT.

Vezi care era averea familiei simion în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii