Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Regală – 500 Miliardari Ediția 2011

IMG_8406a.jpg
Nume: Familia Regală Avere: 110-120 de milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare

La începutul anului, Regele Mihai a anunţat ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern. Membrii Familiei Regale au renunţat la titlurile „Hohenzollern-Sigmaringen“. Potrivit declaraţiilor Regelui Mihai, decizia a fost luată ca urmare a dorinţei Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României. Dar disocierea de dinastia Hohenzollern s-a făcut cu scopul consolidării caracterului naţional al Casei Regale a României şi stingerii litigiilor cu casa princiară germană, potrivit ziarului „Adevărul“. „Casa Regală Română va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de «Casa Regală a României»“ – potrivit unui comunicat al Regelui Mihai. Concret, au existat neînţelegeri în Germania referitoare la numele de Hohenzollern-Veringen, pentru că Prinţul Karl de Hohenzollern a deschis nişte procese împotriva Casei Regale a României legate de faptul că principele Radu primise un titlu al Casei de Hohenzollern. Titlul a fost însă retras, a declarat la acel moment avocatul Casei Regale a României, Adrian Vasiliu.

Regele Mihai a fost al patrulea şi ultimul rege din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen. Prima pe linia tronului este fiica sa cea mare, Principesa Moştenitoare Margareta. Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana au cinci fiice: Principesa Margareta, Principesa Elena, Principesa Irina, Principesa Sofia şi Principesa Maria. Familia Regală a României este legată prin relaţii de rudenie cu toate Casele Regale ale Europei. De altfel, membrii familiei au participat anul acesta la cele mai aşteptate nunţi ale anului de pe continent: cea dintre Regele Albert de Monaco şi Charlene Wittstock şi cea a Prințului William, Duce de Cambridge, cu Ducesa Catherine de Cambridge.

Cea mai vizibilă figură a Casei Regale este Principesa Margareta, care în primăvara acestui an a declarat că Familia Regală este pregătită pentru restaurarea monarhiei, dar nu ştie dacă acest lucru se va întâmpla. Prima pe linia de succesiune la tronul României, ea s-a născut în Elveţia şi a urmat studiile universitare şi masteratul în Sociologie, Ştiințe Politice şi Drept Internaţional la Universitatea din Edinburgh, Scoţia. A revenit în România la câteva luni de la Revoluţie şi a pus pe picioare Fundaţia „Principesa Margareta a României“, cu scopul de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor, vârstnicilor şi familiilor aflate în dificultate. Fundaţia are birouri în şase ţări: România, Elveţia, Marea Britanie, Belgia, Franţa şi Statele Unite.

Vezi care era averea Familiei Regale în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii