Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Rapotan – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Rapotan Avere: 200-220 de milioane de euro Resedinta: Galați Domeniu/Companie: Distribuție materiale de construcție

A fost odată ca niciodată. Și încă mai este. Povestea de succes a soților Angelica și Cezar Rapotan a început în anul 1999, când a fost fondată compania Arabesque, nava-amiral a flotilei compuse din cinci firme. De-a lungul vremii, cei doi soți au construit o rețea de magazine specializate în comercializarea materialelor de construcții, care a ajuns în prezent la 19 unități, una dintre ele la Chișinău, trei la București și restul în alte orașe mari din țară. Anii de boom ai pieței construcțiilor (perioada 2005-2008) au însemnat pentru Arabesque o cifră de afaceri cumulată de 1,4 miliarde de euro și un profit net de aproximativ 35 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.

Din 2008 încoace, piața de construcții s-a prăbușit, iar același lucru s-a întâmplat și cu profiturile înregistrate de Arabesque, care s-au transformat în pierderi. Primul an cu rezultate negative a fost 2008, cu o pierdere de 2,9 milioane de euro, a urmat apoi un 2009 cu un minus de 3,7 milioane de euro. Anul trecut însă, pierderea s-a transformat în profit. Potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe, compania Arabesque a înregistrat un profit net de 9 milioane de euro, în condițiile unei cifre de afaceri de 355 de milioane de euro și ale unor venituri totale de peste 400 de milioane de euro.

Această evoluție și profiturile semnificative din anii de boom ar trebui să reprezinte o consolare pentru soții Rapotan, având în vedere că pierderile din intervalul 2008-2009 nu depășesc 7 milioane de euro.Pentru mai mult de 1.500 dintre angajații companiilor controlate de familia Rapotan însă, criza a însemnat pierderea locului de muncă. În perioada de boom, în firmele celor doi lucrau peste 4.200 de oameni, în timp ce anul trecut numărul acestora a scăzut drastic, la aproximativ 2.500. Familia Rapotan deține companiile Arabesque, Fierctc Sibel, Legato, Chorus Marketing And Distribution și Brico Expert, operatorul celor trei magazine din România ale rețelei Mr. Bricolage.

Vezi care era averea familiei Rapotan în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii