Cautare
, Contributor

Forbes.com

Forbes 500 |
|

Familia Rădulescu

Avere: 40 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Construcţii

Omul de afaceri Ştefan Rădulescu a vândut fondului de investiţii Oresa Ventures, în 2008, trei fabrici de materiale de construcţii. Tranzacţia s-a ridicat la 32,5 milioane de euro, iar familia Rădulescu a încasat la semnătură o primă tranşă în valoare de 22,5 milioane de euro.

În contract, cele două părţi au negociat ca diferenţa de zece milioane de euro să fie achitată în termen de trei ani. În urma vânzării, Sonriso Investments, controlată de Oresa, a preluat sucursalele Adjud, Roman şi Buzău ale Somaco, specializate în producţia, vânzarea şi distribuţia cărămizilor din BCA şi a materialelor prefabricate din beton.

Un an mai târziu, Compania SMC Pre­fabricate Pentru Construcţii (SOMZ), fosta Somaco Bucureşti, controlată în proporţie de 96,8% în nume propriu şi prin intermediul societăţii West Mar Logistic, a distribuit aproape tot profitul obţinut acţionarilor, valoarea dividendelor ridicându-se la aproape 19 milioane de euro. Astfel, cei doi soţi, Ştefan şi Mariana, au ajuns să încaseze în 2009 dividende totale de aproximativ 18 milioane de euro.

În momentul de faţă, soţii Ştefan şi Mariana Rădulescu sunt acţionari, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în cadrul societăţilor Somaco Holding, SMC Prefabricate pentru Construcţii, R.G.S.- Pază şi Protecţie, West-Mar Logistic, Mobins Export şi Media Rom Trust.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii