Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Potop

Aurel_si_Marinica_Potop.jpg
Avere: 9-10 milioane de euro Reşedinţă: Vâlcea Domenii: Producţie de vopsele, imobiliare           

Marinică (foto stânga) este economist de profesie, iar Aurel inginer agronom. Amândoi au construit, însă, în timp, un producător de vopsea de top care se bate de la egal la egal cu principalii jucători pe o piaţă cu o concurenţă acerbă. Criza i-a afectat, odată cu căderea pieţei imobiliare, însă nu aşa de mult ca pe alţii. Avantajul lor a fost că o parte importantă din vânzări reprezintă micii producători. Nu se aşteaptă la revenirea pieţei prea curând. Poate prin 2011-2012 să se întâmple ceva.

„Oricum nu cred că se va mai ajunge prea curând la nivelul din 2008 sau din anii anteriori, când piaţa se dubla de la un an la altul.“ Se aşteaptă chiar ca 2010 să fie chiar mai greu decât 2009, când scăderea a fost de peste 30%. Sunt şi semne bune, cum ar fi vânzările dinainte de Paşte, după lunile mai proaste din iarnă. Speră, totuşi, ca acestea să-şi revină odată cu creşterea temperaturilor. Anul trecut, Sarcom a avut o cifră de afaceri de 7,4 milioane de euro, în scădere uşoară faţă de anul anterior.

Din cauza crizei fraţii, Potop au fost nevoiţi să reducă costurile şi să îngheţe salariile. În acelaşi timp, au diversificat şi gama de produse. Îşi aduc aminte cu nostalgie de primii ani de după ‘90 când se lansau în afaceri cu un lac de mobilă. Pe vopsea au intrat în 1997.

Acum au în portofoliu o gamă largă de produse (vopsele lavabile şi alchidice, grunduri, lacuri, diluanţi, adezivi, soluţii antimucegai, tencuieli decorative, coloranţi) produse sub mărcile Sticky şi Coral. Cei doi şi-au construit o fabrică nouă în localitatea Mihăeşti, la 12 kilometri de Râmnicu Vâlcea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii