Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Familia Popescu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Familia Popescu Avere: 8-9 milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Comerț, energie, imobiliare

Ovidiu Popescu, de numele căruia se leagă compania Petrolexportimport şi Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei din Bucureşti, a decedat la vârsta de 53 de ani la începutul lunii iulie 2011. El fusese diagnosticat cu cancer în stadiu avansat în cursul anului trecut. A fost principalul acţionar şi preşedintele Petrolexportimport, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul PEI. Compania era controlată în proporţie de 76,7% de către Laird Resources Ltd, înregistrată în Cipru, firmă deţinută de către Popescu.

Petrolexportimport a fost înfiinţată în 1948, fiind principala companie de comerţ exterior prin care se desfăşurau afacerile cu petrol ale României. În anul 2000, compania a fost privatizată, după ce în 2007 pierduse statutul de monopol al importului de ţiţei şi al exportului de produse petroliere. Cea mai mare capitalizare bursieră a fost atinsă în 2006, când era cotată la 26 de milioane de euro, însă criza i-a redus drastic valoarea, la aproximativ 2 milioane de euro.

Din 2005, Ovidiu Popescu a intrat în atenţia publicului ca proprietar al Palatului Ştirbei pe care dorea să-l renoveze. Pe terenul din spatele său intenţiona să dezvolte un proiect imobiliar constând în locuinţe şi o galerie comercială de lux. Deoarece în zonă se aflau multe clădiri de patrimoniu, proiectul a fost contestat, inclusiv de Ministerul Culturii, din cauza impactului asupra zonei Căii Victoriei. Conform propriilor declaraţii de acum trei ani, mai deţinea proprietăţi imobiliare în centrul Bucureştiului

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii