FacebookTwitterLinkedIn

Florin Pogonaru (foto), una dintre vocile cu greutate din cercul antreprenorilor cu notorietate din România, a lansat în noiembrie anul trecut un fond de private equity, Romanian Equity Partners. Prin acest vehicul, Pogonaru investeşte atât din fondurile personale, cât mai ales face management pentru finanţele altor investitori.

Florin Pogonaru, care este implicat în afaceri alături de soţia sa, Georgiana şi mai nou de fiul lor, Andrei, este cunoscut pentru firma Romcolor 2000. Compania este producător de coloranţi şi stabilizatori pentru mase plastice şi îşi derulează afacerile atât pe piaţa locală, cât şi ca exportator.

Familia Pogonaru deţine peste 30% din fabrica de mase plastice Prodplast (amplasată în zona Bucur Obor), pe care înainte de criză îşi propusese să o relocheze, iar pe fostul amplasament să construiască ansambluri imobiliare. Planurile au fost amânate, iar investiţiile în cartierul rezidenţial de la Obor au fost puse pe hold pe termen nedeterminat.

Pogonaru, care în 1993 a urmat cursurile unui program „Leaders of the Nations“ la Georgetown University, în Statele Unite ale Americii, este proprietarul firmei Euro-ap-ti-tu-dini, cu activităţi în domeniul educaţiei, prin care deţine o serie de francize. Cea mai cunoscută este ECDL (European Computer Driving Licence) care oferă certificate de utilizare a calculatorului recunoscute la nivel european.

În Bucureşti are cel mai mare centru de testare internaţională TOEFL (examen de recunoaştere a competenţelor de limbă engleză), iar în Republica Moldova deţine singurul centru TOEFL. În România, el a absolvit şef de promoţie Facultatea de Comerţ Exterior din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice. Este pasionat de matematică şi literatură. Florin Pogonaru este preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).