Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Nestor – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Nestor Avere: 21-22 de milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Avocatură, imobiliare  

Alături de Muşat sau Stoica, Nestor este azi una dintre cele mai importante familii din avocatura corporatistă locală. Ion şi Manuela Nestor au fondat firma în 1990, dar dezvoltarea rapidă spre ce reprezintă astăzi NNDKP a început cinci ani mai târziu. În 1995, odată cu schimbarea statutului profesiei de avocat, când soţii Nestor s-au asociat cu avocaţii americani Andrew Kingstone şi Patricia Petersen, formând astfel NNKP.

Ion Nestor spune numai lucruri bune despre aportul pe care cei doi l-au avut la dezvoltarea firmei. Crede că, pe lângă faptul că ceilalţi colegi au avut ocazia să lucreze alături de doi vorbitori nativi de engleză juridică, potrivirea a fost foarte bună, benefică pentru toate părţile implicate. „În primul rând“, spunea Nestor ultima dată când ne-am întâlnit, „mă refer la interacţiunea dintre cele două culturi. În vremuri în care o parte decisivă din onorarii veneau din lucrul cu investitorii străini, am reuşit să naştem o punte de legătură între investiţiile străine şi ţara noastră. Noi cunoşteam dreptul local şi specificul pieţei, ei cunoşteau dreptul internaţional. Era o soluţie ideală.“

În scurt timp, firma a ajuns la afaceri de peste un milion de dolari. „Compania respira deja un aer occidental şi creştea atunci, la nivel intern, o mentalitate cu totul nouă. Pentru că pe noi şcoala ne învăţa (şi încă o face) să fim dubitativi şi precauţi, iar americanii veniseră cu o mentalitate de genul – „we don’t take no for an answer“ (nu acceptăm nu ca răspuns)“, spune Ion Nestor. Abordarea aceasta i-a obişnuit pe mulţi dintre avocaţii care creşteau la vremea aceea în cadrul firmei să caute mereu soluţii inovative şi să aibă iniţiativă.

La finele lui 2001, când Kingstone şi Petersen, deveniţi soţ şi soţie, au decis să se întoarcă peste Ocean pentru a-şi creşte copiii, NNKP a fuzionat cu societatea de avocatură a Anei Diculescu-Şova. De aici şi denumirea de azi – NNDKP. Dar mai important, tot prin această fuziune, firma îşi dezvolta serios departamentul de litigii şi arbitraj, arie de practică care a fost, mai ales în ultimii doi ani, principalul motor de creştere atât pentru NNDKP, cât şi pentru celelalte firme locale concurente. Spre exemplu, anul trecut, firma condusă de Ion şi Manuela Nestor a oferit asistenţă în circa 1.100 de dosare de litigii între băncile locale şi clienţii acestora, având ca obiect protecţia consumatorului. Şi litigiile vor continua să aducă bani şi în anii următori.Ion Nestor, la cei 58 de ani ai săi, funcţionează în piaţa aceasta de avocatură înainte ca ea să existe măcar.

Astăzi are o imagine impecabilă (atât ca individ, cât şi ca brand individual). E coerent şi articulat într-un mod nepretenţios, iar când îţi povesteşte ceva încearcă să găsească mereu câte-un exemplu. Totuşi, nu are un discurs didactic. După doi ani de mici scăderi ale cifrei de afaceri, crede că 2011 va aduce o creştere faţă de cele 13,6 milioane de euro, valoarea onorariilor de anul trecut. Mai mult, afacerile firmelor din grup cresc, iar tendinţa aceasta e una pe termen mediu sau chiar lung. NNDKP Consultanţă Fiscală a venit exact la momentul oportun, în 2008, când cele mai multe firme locale au început să privească aceste servicii ca pe o consultanţă obligatorie, nu facultativă.
Colaborarea permanentă cu Casa de Insolvenţă, perfectată în 2010, e şi ea una profitabilă, iar în vremuri când tot mai multe afaceri sunt dezvoltate sau au o componentă de online, firma NNDKP Consiliere în Proprietate Intelectuală ar putea să se transforme într-o importantă sursă de venituri.

Aceste firme distincte, care fac parte din grup şi operează ca grupuri de experţi independenţi, sunt un element diferenţiator pentru NNDKP, unul care ar putea face firma mai profitabilă decât este azi. Într-o piaţă de avocatură unde diferenţele dintre serviciile firmelor sunt puţine, există posibilitatea ca multe firme să nască o luptă a onorariilor prin care să încerce să se diferenţieze de concurenţă. Or, spune Nestor, asta e o pistă falsă. Şi încă una primejdioasă, pentru că multe firme vor ajunge să‑şi taie singure craca de sub picioare cu aceste reduceri ale onorariilor.„E greu să construieşti o piaţă matură – insistă Nestor –, dar e uşor să o strici. Problema e că va trece criza şi clienţii vor avea aşteptări să plătească aceleaşi fee-uri reduse pe care le plătesc acum“, explică acesta.

Vezi care era averea familiei Nestor în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii