Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Mutu

Avere: 11- 12 milioane de euro  Reşedinţă: Vâlcea Domeniu: Producţia şi comercializarea alimentelor

Soţii Mutu deţin o reţea de 27 de magazine în judeţul Vâlcea, dezvoltate sub brandul Annabella. Cu afaceri de circa 34 milioane de euro în 2009, aceasta este şi cea mai importantă companie din grupul de firme controlat de cei doi.

Annabella a reuşit în 16 ani să-şi majoreze cifra de afaceri de peste 20 de ori, ca urmare a extinderii firmei pe orizontală şi pe verticală, în special cu magazinele alimentare. În ce priveşte numărul angajaţilor, acesta depăşeşte 1.000 de salariaţi. Pe lista ultimelor achiziţii se numără preluarea fabricii de conserve Conservil în 2008 de la Oltchim pentru aproximativ 4,5 milioane de euro. La Conservil s-au cunoscut şi cei doi, practic este locul unde au avut primul job. Dan era merceolog, iar Dorina preparator de conserve. Peste ani, lucruri s-au mişcat de aşa natură că aveau să devină chiar ei patroni aici.

În timp, în portofoliul soţilor Mutu au mai intrat firmele Fralvil (producţia de conserve de legume şi fructe) – cu afaceri de 9,7 milioane de euro în 2009 şi Sere Râmnicu Vâlcea (producţia de legume proaspete). Soţii Mutu au concesionat în 2003 pentru 49 de ani o suprafaţă de 15,6 ha de sere de la Administraţia Domeniilor Statului în Râmnicu Vâlcea, dar şi în apropiere de Drăgăşani.

Annabella a fost înfiinţată în 1994, iar primul magazin cu profil agroalimentar a fost deschis în zona Traian din Râmnicu Vâlcea. S-a dovedit de bun augur. În 1999 a fost preluat Fralvil, iar în 2000 au inaugurat primul magazin de tip market tot în zona Traian. Cei doi au împreună două fetiţe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii