Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Familia Mondea – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Mondea Avere: 12-13 milioane de euro Resedinta: Dolj Domeniu/Companie: Feroviar

Cornel Mondea este un personaj cunoscut în capitala Băniei. Fost prefect de Dolj în 2003 şi fost director general al companiei Electroputere Craiova până în primăvara anului 2008, Cornel Mondea a dezvoltat, în ultimii ani, împreună cu familia şi foşti angajaţi, un grup de firme paralele, având ca obiect de activitate domeniul feroviar. Floarea Mondea, soţia acestuia, este acţionarul principal al companiei Confero, cu o participaţie de 33,3%, iar Mihai-Răzvan Miulescu, ginerele acestuia, deţine la aceeaşi companiei 16,6% din acţiuni. Fără rezultate financiare notabile, compania Confero, la care cei doi controlează jumătate din capitalul social, deţine 92% din firma Reloc Craiova specializată în reparaţiile de locomotive.

Reloc Craiova a câştigat în ultimii ani numeroase contracte de reparaţii şi întreţinere locomotive derulate de operatorul naţional de transport feroviar, CFR Călători. În 2009, spre exemplu, Reloc Craiova a beneficiat de două contracte în valoare de peste 17 milioane de euro, iar în mai 2010 a câştigat pe baza celui mai mic preţ peste o altă licitaţie importantă de la CFR Călători, de 30,3 de milioane de lei (7 milioane de euro) fără TVA, pentru servicii de reparaţii automotoare.

Tot familia Mondea, prin fiica Oana Adriana Miulescu, este prezentă şi în acţionariatul SC Softronic, o altă companie beneficiară a contractelor cu statul. În 2009, CFR Călători a încheiat un contract cadru de peste 28 de milioane de lei cu societatea Softronic. Acordul semnat pe doi ani şi finanţat de la bugetul de stat presupune achiziţia a trei locomotive capabile să atingă o viteză de 200 de kilometri la oră. Afacerile familiei Mondea nu se rezumă doar la domeniul feroviar. Floarea Mondea deţine 33,3% din lanţul de farmacii Trei F, cu afaceri în 2009 de 3,6 milioane de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii