Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Moiș – 500 Miliardari Ediția 2011

Gheorghe Mois.jpg
Nume: Familia Moiș Avere: 15-16 milioane de euro Resedinta: Satu Mare Domeniu/Companie: Imobiliare, construcții, textile, retail  

Gheorghe Moiş a devenit cunoscut anul trecut pentru una dintre cele mai mari tranzacţii de închiriere de pe piaţa comercială din Capitală. El a construit o clădire a cărei destinaţie iniţială era pentru spaţii office şi hoteliere, într-una dintre cele mai bune zone din Bucureşti, în Piaţa Victoriei. Imobilul care a necesitat investiţii de 33 de milioane de euro a fost însă închiriat soţilor Doris şi Florin Andronescu, cofondatorii reţelei de sănătate privată Sanador, care au inaugurat anul acesta cel mai mare spital privat din ţară.

Tot anul acesta, Moiş a anunţat că va investi, prin intermediul grupului său Castrum, 10 milioane de euro într-o fabrică de conserve la Vaslui, proiect cofinanţat cu fonduri europene. Astfel, 2 milioane de euro din investiţie sunt fondurile atrase, alte 2 milioane de euro reprezintă un credit de la BCR, instituţia bancară cu care Moiş lucrează de obicei, iar restul de 6 milioane de euro sunt fonduri proprii.

Proiectul va fi derulat prin firma Lotex General, parte a Castrum. Anul trecut, grupul de companii a avut afaceri de circa 40 de milioane de euro, cu circa 30% mai mici faţă de 2009, pe fondul crizei. Pentru 2011, estimările companiei plasează cifra de afaceri la o sumă similară celei din 2010.Gheorghe Moiş mai are în portofoliu un centru comercial la Satu Mare cu o suprafaţă de circa 6.000 de metri pătraţi, care a necesitat investiţii de 6 milioane de euro. Mallul este amenajat în clădirea Vigado, construită în secolul al XVIII-lea.

Vezi care era averea familiei Moiș în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii