Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Familia Martin

Corina si Dumitru Martin.jpg
Avere: 40 milioane de euro Reşedinţa: Constanţa Domenii: Prestări servicii, imobiliare, turism

Soţii Dumitru şi Corina Martin îşi petrec concediile departe de România. Chiar dacă în Constanţa au marea la picioare, aleg locaţii exotice precum Caraibe, Hawaii sau de multe ori preferă plajele din Statele Unite şi plimbările prin Anglia. Cei doi soţi recunosc că astfel uită fiecare de businessurile pe care le derulează separat în ţară şi, totodată, se simt bine alături de cei doi copii de nouă şi, respectiv, zece ani.  „Decidem pe rând, însă, fiecare locaţie pe care o vizităm aduce ceva nou. Avem parte de soare, cultura locurilor respective, dar şi de relaxare“, susţine Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

În timp ce  Dumitru Martin se ocupă de compania Polaris, cu activităţi în domeniul salubrităţii, cu afaceri de circa 30 milioane de euro în 2009, soţia sa are propriul business în turism. Ca preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Corina Martin cunoaşte tot ceea ce se întâmplă pe această piaţă şi a ales să investească la rândul ei în această zonă. A alocat nu mai puţin de şapte milioane de euro într-un hotel deschis la sfârşitul anului trecut pe Valea Prahovei, la Moeciu, dar şi într-un ponton de lux cu zece camere în Delta Dunării.

„Mistral Resort Moeciu dispune de 65 de camere, un restaurant cu 300 de locuri dar şi de un centru de conferinţe. Banii necesari au provenit din surse proprii, dar şi din credite bancare“, a spus Corina Martin. Investiţia s-a realizat prin firma Mistral Voyages, proprietara hotelului. În plus, familia Martin intenţionează, încă din 2009, să achiziţioneze un teren în Bucureşti cu scopul de a construi un hotel de trei stele, însă în momentul de faţă planurile stagnează.

Dacă businessul din turism nu merge aşa de bine pe cât şi-ar fi dorit familia Martin, nu acelaşi lucru se poate spune despre holdingul Polaris, unde Dumitru Martin este acţionar. Afaceristul constănţean recunoaşte că s-a lovit de criză, dar principala problemă o reprezintă facturile neîncasate. „Pentru noi, afacerile sunt în creştere, iar profitul este mulţumitor. Este un trend normal în servicii“, adaugă constănţeanul, a cărui firmă are peste 1.000 de angajaţi. Consideră, totodată, că investiţiile de anul trecut sunt suficiente pentru următorii cinci ani. „De acum înainte vom investi doar în momentul în care va exista o variantă de dezvoltare, ceva cert“, adaugă el.

Martin spune că a intrat în afaceri devreme, în 1990, şi s-a ocupat iniţial cu exporturi de tablă sau de sulfat de amoniu rezidual şi importuri de minereu de fier şi legume. În 1995 a luat calea antreprenoriatului în domeniul salubrităţii prin intermediul companiei Polaris, care i-a adus cea mai mare parte din avere şi, totodată, succesul. Compania are contracte cu cinci municipalităţi din ţară şi asigură servicii de salubrizare în Constanţa, Eforie, Mangalia şi Arad, iar în Târgu Jiu se ocupă de amenajarea peisagistică a centrului oraşului. În timpul sezonului estival, compania are în grijă şi staţiunea Mamaia. Dumitru Martin a ales vara aceasta să facă mai multă mişcare. Şi-a acostat iahtul în Portul Tomis şi pleacă în largul mării ori de câte ori are ocazia. În plus, constănţeanul este şi un vânător iscusit. „Am şi câteva arme. Am fost la o vânătoare de urs la Braşov pentru care am plătit 5.000-7.000 de euro“, se laudă el.

Îi place pescuitul oceanic şi spune că a capturat, în urmă cu ceva ani, un peşte-spadă de 180 de kilograme, în Hawaii. Practică, de asemenea, şi scuba-diving, dar cel mai mult în străinătate. Afaceristul este colecţionar de Rolex, conduce prin Constanţa un Jeep, dar când pleacă la drum lung alege un Mercedes nou S 550, luat din SUA sau un Mercedes SL. Nici soţia, Corina Martin, nu se lasă mai prejos. Ea se aşază, zilnic, la volanul unui bolid marca Mercedes S-classe, 4Matic .

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii