Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Familia Marcu

Mihai Marcu.jpg
Avere: 45 milioane de euro Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Medical, imobiliar, turism

MedLife, companie fondată de Mihaela Marcu Cristescu (medic pediatru) şi controlată în proporţie de 51% de familia sa, a fost foarte activă în 2010. După ce în noiembrie anul trecut familia Marcu şi IFC au vândut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, deţinut de o subsidiară a grupului Societe Generale, şi a încasat peste 20 milioane de euro, acţionarii au avut planuri mari. Familia Marcu a deschis o serie de clinici medicale şi se pregăteşte de inaugurarea unui spital de chirurgie cu 50 de paturi, printr-o investiţie de circa 2-2,5 de milioane euro.

MedLife, operator de servicii medicale private, mai are în vedere derularea unei investiţii de 12 milioane euro într-un spital privat în zona Floreasca, care va cuprinde o unitate de primiri urgenţe, cinci săli de operaţie şi va avea 140 de paturi. De asemenea, operatorul de servicii medicale a finalizat în luna iunie a acestui an preluarea a 80% din Policlinica de Diagnostic Rapid SRL din Braşov, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale de la nivel local.

Tranzacţia depăşeşte valoarea de trei milioane euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local din ultimii doi ani, derulată de un alt operator de profil. Pentru această achiziţie, ca şi pentru spitalul privat, acţionarii MedLife au apelat la o finanţare de zece milioane de euro de la International Finance Corporation (IFC). Valoarea totală a proiectelor familiei Marcu ajunge la 20 milioane de euro.

Referitor la banii încasaţi în noiembrie anul trecut, în urma vânzării unui pachet de acţiuni, Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife, a declarat că „banii sunt ai familiei, nu au nicio treabă cu MedLife, care este o companie foarte bogată, cu depozite mari la bancă şi un cash-flow generos, chiar şi în criză. Este un exit total, IFC a luat banii şi i-a dus în America, noi i-am pus la bancă“. Familia Marcu are de câţiva ani mai multe proiecte personale în derulare. „Avem businessul de bărci (Nautic Life), investiţii în Deltă şi un hotel în fază de construcţie în Bulgaria, ultimul proiect fiind sistat. Doar o sumă mică va merge spre aceste proiecte, nu este o grabă. Vedem ce oportunităţi există în piaţă“, a explicat Marcu.

Un alt proiect vizează construcţia unui complex rezidenţial cu 29 de case de vacanţă pe un teren de 48.000 de metri pătraţi în localitatea Dunavăz de Jos – Tulcea. De asemenea, familia Marcu are în vedere deschiderea a trei pensiuni ecologice, prin proiecte europene, fiind cumpărate deja case în Delta Dunării, respectiv în Sulina, Sfântu Gheorghe şi Bălteni. Acţionarul majoritar al MedLife este familia Marcu, care deţine 51% din acţiuni, fondul privat SGAM Eastern Europe (deţinut de o subsidiară a grupului Societe Generale) are 36,25% din titluri, iar IFC are 12,75%.

MedLife are 1.000 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 26,3 milioane de euro şi un profit operaţional de 5,5 de milioane euro. Estimările pentru 2010 vizează atingerea unui nivel de 32-34 milioane de euro în ce priveşte cifra de afaceri şi EBITDA de șapte milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii