Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Lucescu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Mircea_Lucescu.jpg
Nume: Familia Lucescu Avere: 18-19 milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Sport, asigurări, comerț, imobiliare Pasiuni: masini, sport

Cei doi bărbaţi ai familiei Lucescu au avut drumuri diferite în ultimul an. Dacă Mircea Lucescu a reuşit o performanţă istorică alături de echipa pe care o antrenează, Şahtior Doneţk, calificându-se în sferturile de finală ale Champions League, Răzvan Lucescu nu a avut un an la fel de reuşit. Juniorul nu a izbutit să confirme aşteptările fanilor la echipa naţională, acolo unde tricolorii au avut evoluţii oscilante. Atacat de mai mulţi oameni influenţi din fotbal pentru prestaţiile slabe ale naţionalei, Răzvan Lucescu a părăsit echipa în vara acestui an, lăsând-o cu şanse mici de calificare la turneul final Euro 2012, din Ucraina şi Polonia. Lucescu junior nu a stat însă prea mult pe gânduri, iar la scurt timp de la demisia din funcţia de selecţioner, a acceptat oferta de a antrena Rapidul, acolo unde l-a regăsit pe preşedintele Dinu Gheorghe, apropiat al familiei Lucescu. Răzvan Lucescu se bucură de generozitatea neaşteptată a lui George Copos, care a acceptat achiziţia mai multor fotbalişti cu salarii consistente, contrar politicii clubului din ultimii ani.

Dacă salariul lui Răzvan Lucescu se situează la nivelul Ligii I, fiind de ordinul sutelor de mii de euro, tatăl său se poate lăuda cu o remuneraţie anuală de peste 3 milioane de euro, la care se adaugă bonusurile de performanţă. Anul trecut, patronul echipei Şahtior Doneţk i-a promis tehnicianului român o primă de un milion de euro în cazul în care echipa ucraineană ar fi ajuns în finala Ligii Campionilor. Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior, este unul dintre cei mai bogaţi europeni, cu o avere de peste 12 miliarde de euro. Ucraineanul este proprietarul celui mai scump apartament din Marea Britanie, din complexul One Hyde Park, pentru care a plătit 155 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte afacerile deţinute, Mircea Lucescu nu a avut un an de excepţie. Tehnicianul român a închis anul trecut agenţia de turism Neli Voyages, de care se ocupa soţia sa, Neli. Principalul motiv al dizolvării firmei au fost datoriile pe care compania le acumulase în ultimii ani. Familia Lucescu mai controlează compania Nemira Grup, care deţine 18 spaţii comerciale închiriate în Bucureşti, în cartierele Drumul Taberei, Crângaşi şi Militari. Familia mai controlează companiile Belgrad 5 Management şi Present Moda, care activează în domeniul turismului şi al confecţiilor textile.

Vezi care era averea familiei Lucescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii