Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Lişinschi

Andrei_Lisinschi_jr._.jpg
Avere: 14 milioane de euro  Reşedinţă: Galaţi Domenii: Industria metalurgică

Lipsa materiei prime şi a comenzilor şi-au pus amprenta asupra afacerilor grupului de firme Profiland deţinut de familia Lişinschi. Au fost însă şi segmente pe care lucrurile au mers bine. Astfel, dacă la producţia de ţevi vânzările s-au înjumătăţit, la tablă zincată şi tablă vopsită cererile au fost foarte mari. Grupul are două unităţi de producţie la Galaţi. În 2009, Intfor şi-a redus cifra de afaceri de la 32 milioane de euro în 2008 la 27,4 milioane de euro, în timp ce Profiland a înregistrat o scădere de la 23,6 milioane de euro în 2008 la 17,5 milioane de euro. În aceste condiţii, familia Lişinschi a fost nevoită să reducă cheltuielile şi să recurgă la concedieri şi reduceri de salarii. În acelaşi timp, s-a negociat mai atent cu toţi distribuitorii de materiale de producţie, în condiţiile în care preţurile s-au micşorat, dar s-au mărit în schimb termenele de plăţi.

În ciuda acestei situaţii, familia Lişinschi vrea să investească în continuare la Galaţi, aşa că nu ar fi de mirare dacă aflăm că au început să construiască un combinat de bandă laminată la cald.

În 2009, grupul a alocat circa 40 milioane de euro pentru investiţii. Andrei Lişinschi deţine pachetul majoritar de acţiuni preluat de la tatăl său. Asta nu înseamnă că nu cere sfatul seniorului când ia decizii importante.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii