Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Familia Lișinschi – 500 Miliardari Ediţia 2011

Andrei_Lisinschi_jr._.jpg
Nume: Familia Lișinschi Avere: 7-8 milioane de euro Resedinta: Galați Domeniu/Companie: Industria metalurgică

A ieşit din criză pentru a intra în executare silită. Acesta pare a fi parcursul celei mai importante dintre afacerile deţinute de omul de afaceri Andrei Lişinschi. La începutul anului 2010, odată cu primele semne de slăbiciune a crizei financiare, veneau şi primele motive de bucurie pentru familia omului de afaceri gălăţean.Cel puţin asta se putea înţelege din declaraţiile făcute pentru „Adevărul“ de directorul grupului de firme Profiland-Intfor, din care reieşea că, în primele trei luni ale anului, cererea de tablă laminată şi ţevi de oţel era într-o creştere spectaculoasă, fapt care a determinat o creştere a producţiei de circa patru ori. „Se munceşte foarte mult astfel încât, în aprilie, am ajuns la o producţie lunară de 5.000 de tone de tablă zincată, tablă zincată vopsită şi profile formate la rece. În ianuarie am produs doar 1.200 de tone“, declara Radu Anghelcovici, directorul general adjunct al grupului de firme deţinut de familia Lişinschi. Pentru a face faţă comenzilor, conducerea companiei a reangajat o parte dintre salariaţii pe care i-a disponibilizat în 2009, când grupul de firme era ameninţat chiar cu închiderea.

Din păcate însă, semnalele au fost înşelătoare, iar perspectivele optimiste au fost repede invalidate de realitate. Criza a continuat să-şi facă simţite efectele negative în economia românească, ceea ce pentru grupul de firme controlat de omul de afaceri gălăţean s-a transformat într-o piedică în rambursarea creditelor angajate. Primele zvonuri privind intrarea în incapacitate de plată şi începerea procedurilor de executare silită au apărut la finele lui 2010, dar ele nu au fost confirmate niciodată oficial.

Pe 24 iunie 2011, însă, corpul executorilor bancari ai UniCredit Ţiriac Bank publica un anunţ de vânzare a terenurilor aflate în proprietatea Agrotransport SA din Galaţi (societate deţinută în proporţie de 85% de Profiland SRL) – active care se constituiau în garanţii pentru un credit de 12 milioane de euro. Obiectul executării? Patru terenuri, cu o suprafaţă însumată de circa 15.000 de metri pătraţi.

Vezi care era averea familiei Lișinschi în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii