Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Ionescu

Avere: 10 milioane de euro Reşedinţă: Galaţi Domeniu: Distribuţie produse metalurgice 

Familia Ionescu a intrat în afaceri în anul 1995 ca distribuitor autorizat al Arcelor Mittal Galaţi, având ca obiect de activitate comercializarea de produse metalurgice plate (tablă şi benzi de oţel). Ulterior, în portofoliul Baurom Construct a intrat şi compania Laminate din Focşani. Pentru că vânzările au mers destul de bine, cei doi au decis să-şi pună la punct şi baza logistică, construind în 2002 la Chitila în apropiere de Bucureşti un depozit specializat în produse metalurgice cu o suprafaţă totală de 30.000 mp.

Cinci ani mai târziu, comerţul cu produse metalurgice plate a fost extins şi la produse lungi (profile, corniere şi ţevi). În 2006, Baurom Construct a adăugat la gama de produse comercializate şi distribuţia de oţel beton. Anul 2007 constituie un moment important în istoria companiei, reprezintă practic intrarea în producţie pe segmentul confecţiilor metalice. De altfel, în perioada 2007-2008 au fost construite trei hale industriale cu o suprafaţă de circa 7.000 mp.

Acest lucru a făcut posibilă obţinerea unei cifre de afaceri de circa 68 milioane de euro la vânzări de aproximativ 85.000 tone. Iar cu aceste rezultate compania devenea al doilea mare distribuitor din România. În 2009, Baurom Construct a avut o cifră de afaceri de 30 milioane de euro şi o pierdere de circa un million de euro, după un profit de trei milioane de euro în 2008.

Baurom Construct distribuie produse plate (tablă groasă, tablă şi bandă laminată la cald, tablă şi bandă laminată la rece etc), ţevi, oţel beton sau produse pentru sudură. Compania are contracte de distribuţie cu mari producători interni, dar şi cu firme din afară. Transportul se realizează cu flota proprie – circa 60%, iar pentru restul se apelează la firme specializate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii