Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Hagicalil – 500 Miliardari Ediția 2011

Erghin si Liliana Hagicalil.jpg
Nume: Familia Hagicalil Avere: 10 milioane de euro Resedinta: Bucrești Domeniu/Companie: Serviciii medicale Pasiuni: sport, echitatie

Nu vor să vândă, dar sunt conştienţi de o coagulare a pieţei serviciilor medicale, în perioada imediat următoare. Continuă, astfel, să investească, pentru a-şi consolida poziţia în piaţă. Cuvântul cel mai des rostit de omul de afaceri Erghin Hagicalil, care controlează alături de soţia lui, Liliana 60% din acţiunile companiei medicale Romar este „vrem“ (restul de 40% din acţiuni sunt deţinute de fondul de investiţii RC2, listat la Bursa din Londra).

Iar pentru a demonstra că nu aruncă vorbe-n vânt, Hagicalil Erghin a demarat deja discuţiile pentru a ridica un spital în Capitală. El susţine că a negociat cu doi operatori de servicii medicale din Turcia şi Israel, care s-au arătat interesaţi să dezvolte un asemenea proiect, dar nu se opreşte aici. „Chiar dacă acum nu sunt printre preferaţii noştri, dacă am face un top, nu putem spune că excludem din start o colaborare cu ei. În tot acest timp mai căutăm şi alţi posibili colaboratori“, adaugă el.

Recunoaşte însă că nu are de gând să se grăbească şi încearcă să ia decizia cea mai bună pentru ca actuala afacere să nu îi fie afectată. Investiţia pentru un spital cu 40 de paturi ar putea ajunge la 11-14 milioane de euro, iar familia Hagicalil este interesată în prezent de un parteneriat în care să deţină doar 30% din acţiuni. Pe partea medicală, Hagicalil este de acord să preia responsabilitatea structurii de ambulatoriu, să aducă clienţi noi şi să supervizeze serviciile paraclinice din spital. În tot acest timp, partenerul de afaceri ideal ar trebui să fie operator de servicii spitaliceşti şi hoteliere şi să aducă cu el 70% din investiţia finală.

Dar până acolo, omul de afaceri recunoaşte că mai este mult de muncă. Ştie deja că posibilii săi parteneri de afaceri îşi doresc o afacere care promite, cu autorizaţiile de construcţie la zi, dar şi cu medicaleo echipă de lucru angajată. „Unul dintre cei cu care am negociat vrea să fie partener numai pentru partea de paraclinic şi servicii paramedicale: ambulanţă, abonamente, ambulatoriu. Celălalt ar dori să investescă într-un proiect deja demarat, pe care ulterior să îl comande printr-un contract ferm spre achiziţionare. Şi asta în condiţiile în care în această piaţă nu sunt aşa mulţi doritori de proiecte greenfield“, spune Erghin, care analizează şi cântăreşte ofertele primite. Omul de afaceri susţine că proiectul intră în planul de extindere pentru 2011, dar va avea finalitate la sfârşitul anului viitor.

Dar nu este singurul proiect la care lucrează asiduu cei doi soţi. Gândul le zboară mereu la clinica de lux care urmează să fie inaugurată tot în 2012, dar la începutul anului. Proiectul pe care familia Hagicalil l-a bătut deja în cuie prevede deschiderea unei policlinici dotate cu imagistică de înaltă performanţă şi condiţii speciale pentru abonaţi. Aici vor fi amenajate și saloane – 20 de paturi – pentru internarea pacienţilor timp de o zi, pentru intervenţii mici. Investiţia estimată de Erghin, fără partea de infrastructură, se ridică la patru milioane de euro, un alt milion de euro fiind necesar pentru amenajarea spaţiului care urmează să fie închiriat. Cele patru milioane de euro provin din finanţare internă şi din parteneriate cu societăţi de leasing, iar banii vor fi folosiţi anul acesta pentru dotarea clinicii cu aparatură modernă.

Lucrările vor fi demarate în această toamnă, iar amenajările nu vor dura mai mult de trei-patru luni.Ca amplasament pentru clinica Romar, soţii Hagicalil au ales o zonă centrală din Bucureşti. „Am găsit mai multe spaţii, dar ne-am dat seama că nu există amplasamentul perfect. Clădirile bine plasate nu au loc de parcare, iar cele care au parte de infrastructură şi loc de parcare sunt într-o stare mai puţin bună şi necesită investiţii. Noi preferăm să închiriem imobile, nu vrem să avem banii blocaţi în imobiliare“, îşi justifică Hagicalil decizia de a închiria un spaţiu pentru noua clinică.

Reprezentanţii Romar sunt în discuţii şi pentru preluarea în management a unor unităţi sanitare din ţară, un fel de parteneriat public-privat, după cum spun soţii Hagicalil. Directorul medical al companiei, Liliana Hagicalil, este de părere că aceste spitale pot avea un mare potenţial, doar că în prezent se confruntă cu o problemă de conducere. Cei doi soți îşi petrec concediile alături de copii şi alternează plimbările pe Litoral cu cele de la munte, dar nu ratează nici destinaţiile culturale. Omul de afaceri este, printre altele, un împătimit colecţionar de monede vechi, dar şi de mărci poștale.

Vezi care era averea lui familiei Hagicalil în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii