Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Comăniciu

Tudor Comaniciu.jpg
Avere: 10- 11 milioane de euro Reşedinţă: Braşov Domenii: Producţie şi distribuţie de produse lactate         

Tudor Comăniciu (foto)şi fratele lui, Dragoş, au făcut cea mai interesantă mutare de pe piaţa brânzeturilor din ultimul an. Foştii acţionari majoritari ai firmei Delaco au vândut o bună parte din acţiunile lor companiei franceze Bongrain Europe, cu afaceri de peste trei miliarde de euro. Firma franceză a devenit astfel acţionar majoritar, cu 52% din Delaco.

Comăniciu deţinea 57% din distribuitorul de brânzeturi înainte de tranzacţie, iar fratele său avea o participaţie de 28%. Ceilalţi acţionari erau Victor Vartolomei (14,08%) şi Romulus Dumitru (1,75%). Cele două părţi nu au făcut publică valoarea tranzacţiei, dar au precizat că deal-ul urmăreşte extinderea Delaco pe segmente noi şi consolidarea poziţiei pe piaţa central şi est-europeană.

Delaco este în acest moment unul dintre cei mai importanţi jucători locali de pe piaţa lactatelor cu 375 de angajaţi, o cifră de afaceri de 44,6 milioane euro anul trecut şi un profit brut de 2,25 milioane euro. Delaco comercializează cinci branduri, brânzeturile „Delaco“, brandul „Del“, brandul german – „Zott“ (variind de la iaurturi și brânzeturi până la deserturi și lapte pentru cafea), marca germană de brânzeturi și specialități „Bergader“ și brandul „Joya“.

Fraţii Tudor şi Dragoş Comăniciu şi Victor Vartolomei (director economic) vor continua să fie activ implicaţi în conducerea companiei. Ei vor deţine managementul companiei Delaco prin Tudor Comăniciu în calitate de director executiv. Tânărul afacerist braşovean a lansat businessul care l-a făcut celebru în 1996.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii