Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Comăniciu – 500 Miliardari Ediția 2011

Tudor Comaniciu.jpg
Nume: Familia Comăniciu Avere: 9-10 milioane de euro Resedinta: Brașov Domeniu/Companie: Industria alimentară

Tudor (foto) şi fratele său, Dragoş Comăniciu, mai deţin în acest moment doar 40,4% din producătorul şi distribuitorul de lactate Delaco. Foştii acţionari majoritari ai firmei Delaco au vândut anul trecut o bună parte din acţiunile lor companiei franceze Bongrain Europe, cu afaceri de peste 3 miliarde de euro. Firma franceză a devenit astfel acţionar majoritar, cu 52% din Delaco. Comăniciu deţinea 57% din distribuitorul de brânzeturi înainte de tranzacţie, iar fratele său avea o participaţie de 28%. Ceilalţi acţionari minoritari erau Victor Vartolomei şi Romulus Dumitru.

Potrivit unui consultant financiar al grupului Bongrain, francezii căutau în România o potenţială companie în vederea preluării încă din anul 2008. După ce au analizat situaţia mai multor distribuitori de lactate din România, francezii au ales Delaco. Negocierile cu fraţii Comăniciu au durat peste un an, după care au bătut palma. Firma producătoare şi distribuitoare de produse lactate Delaco a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 39,7 milioane de euro şi un profit net de 340.000 de euro. Astfel, businessul lui Comăniciu a cunoscut o scădere de 11%.

Delaco distribuie produse lactate către supermarketuri, magazine tradiţionale de cartier, restaurante, pizzerii, fast-food-uri, unităţi hoteliere şi companii aeriene. Firma condusă de Comăniciu are în portofoliu produse precum Bergader, Joya, Apetito, Medve, Bongrain, Arla’s Lurpak sau Castello, produse în Germania, Austria şi Franța.

Vezi care era averea familiei Comăniciu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii