Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Familia Căzăcuţ

Avere: 10 milioane de euro Reşedinţă: Botoşani Domenii: Abatoare, comerţ

Soţii Doina şi Iulian Căzăcuţ, din Booşani, sunt proprietarii producătorului de mezeluri şi carne Doly Com, unul dintre jucătorii de talie medie de pe piaţa locală de profil. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, compania, specializată în prelucrarea cărnii de porc şi de vită, a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de circa 32 de milioane de euro, în scădere cu aproximativ 14% comparativ cu rezultatul din urmă cu doi ani.

Produsele Doly Com sunt distribuite la nivelul întregii ţări prin reţelele de hipermarketuri Metro, Carrefour şi Kaufland. De altfel, compania produce pentru Kaufland sub marca proprie a reţelei.

În urmă cu doi ani, cei doi proprietari ai companiei (prezentă pe piaţă din 1997) au decis deschiderea unei fabrici în Capitală, pe şoseaua de centură. Fabrica este specializată pe producţia de semipreparate: carne tocată, mici sau cârnaţi. În prezent, compania condusă de soţii Căzăcuţ are circa 400 de angajaţi, numărul acestora fiind în scădere, de la 500, în urmă cu un an.

Printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa autohtonă de mezeluri se numără Transavia (companie deţinută de omul de afaceri Ioan Popa, prezent, de asemenea, în Topul Forbes 500 Miliardari), Cristim (firmă ai cărei proprietari sunt soţii Cristina şi Radu Timiş), Angst (în acţionariatul căruia se află
familia Minea).

Problemele cu care s-a confruntat segmentul de bunuri de larg consum în ultimul an au dus la o serie de reorganizări de business şi chiar falimente în rândul producătorilor de mezeluri, mulţi fiind prinşi pe picior greşit de lipsa lichidităţilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii