Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Familia Cazacu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Cazacu Avere: 8-9 milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Construcții

Dănuţ Cazacu este unul dintre exemplele tipice ale crizei economice din domeniul construcţiilor. După ce în 2007 firma Eurovia Construct Internaţional pe care o deține și o conduce raporta venituri de 58 de milioane de euro şi un profit record de 34%, afacerile lui Cazacu s-au prăbuşit brusc, iar anul trecut a cumulat venituri de doar 13 milioane de euro.

„De când a venit noul primar, fiecare an e mai prost pentru noi. Din 2008 încoace a fost dezastruos. Anul acesta am reuşit să ţin firma la limita profitabilităţii, la 2-3%“, se plânge el. Principalul motiv pe care îl invocă atunci când vine vorba de comprimarea afacerilor sale este lipsa lucrărilor pe care Primăria Capitalei ar fi trebuit să le iniţieze.

Cu toate acestea, firma lui Cazacu a reuşit să câştige anul acesta o licitaţie pentru întreţinerea unor străzi din Bucureşti alături de firmele Delta ACM 93, Drum Concept şi Global Service Proiect. Suma totală este de aproximativ 46 de milioane de euro. Înainte de 2010, Eurovia Construct Internaţional înregistra aproximativ 90% din venituri din construcţii, în timp ce doar 10% proveneau din producţia de materiale de construcţii. Din cauza lipsei lucrărilor, în momentul de faţă doar 50% din venituri provin din lucrări, în timp ce restul e alcătuit din producţia de betoane şi mixturi asfaltice.

Firma lui Cazacu are în acest moment de recuperat creanţe de aproximativ 4,7 milioane de euro, motiv pentru care întâmpină dificultăţi în plata datoriilor de 2,3 milioane de euro.

Vezi care era averea familiei Cazacu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii