Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Bucur – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Familia Bucur Avere: 10-11 milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Hoteluri, construcții 

Daniela şi Marin Bucur deţin Hotelul Casa Capşa din Bucureşti, mai multe firme de construcţii, dar şi două fonduri de vânătoare în Argeş şi Mureş. Nu în ultimul rând, numele lui Marin Bucur este legat şi de agricultură sau, mai bine zis, de IAS Făcăieni în urma unei privatizări cu scandal de pe urma căreia s-a ales cu circa 10.000 ha de teren în Balta Ialomiţei, dar şi cu un dosar la DNA. Terenul a fost concesionat prin intermediul asociației Zimbrul. Cu această suprafață, Bucur se numără printre cei mai mari agricultori din România – chiar dacă despre activitatea din Baltă nu se știe mare lucru sau cel puțin în presă nu au apărut informații. Se află în top și când vine vorba de subvenții, cu sume de ordinul a mai multor milioane de euro adunate în cei aproape zece ani de când administrează terenul.

Şi nu sunt singurele realizări ale lui Marin Bucur, despre care mulţi spun că a avut noroc în afaceri pentru că este de loc din Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, localitate de unde se trage şi fostul premier Adrian Năstase. Nu este însă singurul punct comun între cei doi. Amândoi sunt mari amatori de vânătoare, la fel ca şi Miron Mitrea, un alt obişnuit al casei. Bucur a reuşit să pună mâna pe 19.000 ha aparţinând Fondului de vânătoare Plăişor, prin intermediul propriei Asociaţii de Vânătoare „Cerbul“, tocmai pe vremea mandatului de premier al lui Năstase. 
Mai recent, Bucur a reuşit prin intermediul firmei TC Carpaţi SA să câștige – în 2010 – mai multe lucrări de construcții pentru Camera Deputaților și Senat prin încredințare directă, fără să fie organizate licitații. TC Carpaţi SA este deţinută în proporţie majoritară de către societatea Construcţii Băneasa SRL şi administrată de soţia lui Marian Bucur, Daniela. Construcţii Băneasa, care o are ca acționar majoritar pe Daniela Bucur, deține Casa Capșa, celebrul hotel din București. 

Vezi care era averea familiei Bucur în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii