Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Familia Bosînceanu – 500 Miliardari Ediția 2011

Gheorghe_Bosinceanu_MB034.jpg
Nume: Familia Bosînceanu Avere: 170-175 de milioane de euro Resedinta: Constanța Domeniu/Companie: Industrie navală, turism, media

Fost comandant de navă, Gheorghe Bosînceanu poate fi considerat un om de afaceri împlinit. Este proprietar al Şantierului Naval Constanţa, conduce operatorul de nave Histria Shipmanagement şi este văzut de colegii din breaslă drept unul dintre cei mai mari armatori români.

În plus, anul acesta, constănţeanul şi-a căsătorit fiul cel mare (Andrei Bosînceanu) cu Betty Duşu, fiica lui Nicolae Duşu, proprietarul companiei de materiale de construcţii Celco. Nunta a avut loc la Palatul Snagov, lângă Bucureşti, iar printre invitaţi s-a numărat şi Mircea Băsescu, fratele preşedintelui. Chiar dacă Bosînceanu a avut de pregătit nunta fiului său, nu a neglijat însă nici Şantierul Naval Constanţa şi operatorul de nave Histria Shipmanagement.

Cum acest sector a fost destul de greu încercat în perioada de criză, iar comenzile au scăzut până la o treime, armatorul a anunţat că strategia sa de business nu se va schimba, iar el va miza în continuare pe activitatea de reparaţii de nave, după ce în 2010 ponderea din cifra de afaceri a fost de peste 40%. „Rămân la ideea că anul acesta vom avea spre 70% pondere în cifra de afaceri din activitatea de reparaţii nave“, a spus omul de afaceri pentru „Forbes România“. Dar acest lucru se resimte în cifra de afaceri a companiei. Dacă în 2002, când a preluat Şantierul Naval Constanţa, compania avea o cifră de afaceri de 24 de milioane de dolari şi pierderi de 8 milioane, Bosînceanu a dus, în 2009, SNC la afaceri de aproape 130 de milioane de euro şi profit. În 2010, businessul s-a redus însă la jumătate, iar estimările pentru 2011 sunt şi ele pesimiste. Circa 50 de milioane de euro venituri şi profit estimat la 1,5 milioane de euro. Bosînceanu a alocat doar 2 milioane de euro programului de investiţii pentru anul în curs.

Vezi care era averea familiei Bosînceanu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii