Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Familia Bazac – 500 Miliardari Ediția 2011

_MG_4544_SF_(2)_fmt.jpg
Nume: Familia Bazac Avere: 15-16 milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Auto Pasiuni: masini, sport, arta

Au adus Ferrari pe piaţa românească. Din acest an, şi Lotus. Ce alt brand celebru din domeniu urmează să aducă familia Bazac în România? Soţii Bazac, Ion şi Camelia, sunt foarte cunoscuţi pentru pasiunea lor în domeniul auto. Proprietari ai companiei Forza Rossa, importatorul Ferrari şi Lotus pe piaţa românească, cei doi susţinători ai „căluţului cabrat“ şi-au creionat şi pentru 2011 o strategie de business extrem de îndrăzneaţă. Iar planurile şi proiectele lor din trecut au avut până în prezent doar sorţi de izbândă.

Anul acesta, Forza Rossa a devenit reprezentantul exclusiv Lotus în România, Republica Moldova, Serbia şi Muntenegru şi a inaugurat la Bucureşti primul showroom al mărcii britanice.Totul s-a desfăşurat în cadrul unui eveniment de gală şi în prezenţa campionilor mondiali de Formula 1, Nigel Mansell şi Martin Donnelly, care au pilotat Lotus în anii ’90. Şi cum cei doi soţi susţin că nu au dorit doar să adauge un nou brand în portofoliu, anunţul oficial legat de ţinta de vânzări pentru anul în curs a venit de la Ion Bazac. „Pot spune că Lotus este cea mai ieftină maşină scumpă. Sper să vindem cel puţin 20 de unităţi anul acesta şi să dovedim astfel că nu vrem doar să adăugăm un nou brand în businessul nostru“, estima Bazac la momentul lansării.În tot acest timp, Camelia Bazac nu îşi putea dezlipi privirea de la un model Lotus Evora, nou adus în showroomul din Otopeni. A trecut chiar şi la un test drive şi a rămas încântată. „Chiar dacă nu am putut accelera la maximum, pot spune că sunt o şoferiţă căreia îi place viteza. Cel mai mult am mers cu 260 de kilometri la oră. Dar şi asta se întâmpla pe un circuit de Formula 1 şi conduceam un Ferrari Spider“, a spus Camelia Bazac.

În planurile celor doi soţi Bazac a a fost inclusă anul acesta deschiderea în Bucureşti şi a unei cafenele-restaurant (amplasată în apropierea Ferrari CrăciunStore), care îmbină specialităţile culinare preparate din cafea cu un menu gastronomic inspirat din bucătăria italiană şi internaţională. La inaugurare a fost prezentă, printre alte personalităţi, şi Federica Marchionni, vicepreşedintele Grupului Ferrari. Acesta a spus că Forza Rossa Caffeé este prima locaţie din România şi din Sud-Estul Europei care propune clienţilor săi combinaţii spectaculoase, bazate pe conceptul de coffee design şi de gastronomie moleculară.

Tot anul acesta, Forza Rossa şi-a propus să inaugureze şi showroomul Ferrari de la Monaco, în urma unei investiţii de trei milioane euro. Iar planurile de extindere ale familiei Bazac nu se opresc aici. Până la finalul anului 2011 intenţionează să deschidă un showroom Lotus şi în Republia Moldova, iar la jumătatea lui 2012 – la Belgrad, dar şi Muntenegru. În plus, Ion Bazac intenţionează ca anul viitor să aducă o nouă marcă în portofoliu său.

Pasionaţi de Formula 1 şi susţinători înfocaţi ai „căluţului cabrat“, soţii Bazac, Ion şi Camelia, au pus pe picioare strategia unui business de viitor chiar după o vizită la Maranello, cartierul general al Ferrari. Fostul ministru al Sănătăţii în guvernul Boc I, din partea PSD, a povestit pentru „Forbes România“ că totul a început înainte de anul 2000, fiind plăcut impresionaţi de ceea ce înseamnă echipa Ferrari şi brandul în sine. „Camelia a mai condus brandul Maserati în România şi am fost siguri că experienţa ei în domeniu, alături de a mea, pot fi două ingrediente de succes. Astfel am pus pe picioare un plan de afaceri pentru intrarea Ferrari pe piaţa românească“, povesteşte omul de afaceri. El estimează că cifra de afaceri a Forza Rossa va ajunge anul acesta la 10 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2009.

Vezi care era averea familiei Bazac în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii